![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuję takiego skryptu, aby po kliknięciu w element, box się rozszerzał na inny element i pokazywała się dana treść. O co mi chodzi: Przed kliknięciem - http://davidos.pl/inne/fora/tresc_przed.jpg Po kliknięciu - http://davidos.pl/inne/fora/tresc_po.jpg Proszę was o pomoc gdyż potrzebuję zrobić taki prosty wydaję mi się dla was efekt a niestety ja siedzę jak na razie głównie w html i php, a jakieś nie trudne dostosowanie js to nie problem, ale napisanie go samemu to już dla mnie problem ![]() Ten post edytował davidos 16.10.2013, 20:50:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NOT FOUND - linki nie działają
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, już poprawiłem.
Ten post edytował davidos 16.10.2013, 20:53:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś wystarczy?
Jak chcesz po prostu zasłonić to co jest z tyłu bez zmieniania rozmiaru tego lewego diva pobaw się CSS (position) -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można to zrobić na efektach przejścia w CSS i w JS tylko przełączać klasę (za pomocą funkcji jQuery toggleClass):
HTML: Kod <script src="http://code.jquery.com/jquery.js"></script> .... ..... ....... <div id="lewy"></div> <div id="prawy">klik</div> CSS: Kod #lewy { width:100px; height:100px; background-color:lime; } #prawy { -ms-transition:1s all; -o-transition:1s all; -moz-transition:1s all; transition:1s all; position:absolute; right:0px; top:0px; width:100px; height:200px; background:blue; } .rozwiniety { width:400px!important; } JS: Kod $(function() { var el = $("#prawy"); el.click(el.toggleClass.bind(el, 'rozwiniety')); }); o tak: http://jsfiddle.net/cMqHN/ Ten post edytował PrinceOfPersia 17.10.2013, 05:22:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No już jest prawie to co chciałem, tylko Mateusz - tutaj po lewej będzie jakiś obrazek który na po prostu zostać przykryty, więc
PrinceOfPersia - w twoim za to nie mam możliwości dodania innej treści po rozwinięciu ![]() Mogę cie Mateusz poprosić o lekkie poprawienie tego, tak żeby to else nie było potrzebne, po prostu zeby sie rozjechało jak to zrobił Prince Of Persia, tylko w twoim żebym mógł dalej edytować to co po rozjechaniu ma się pojawić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co napisał PrinceOfPersia jest dobrze, zmień jego kod jquery na ten poniższy
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Super, dzięki, a nie da się tej zmiany tekstu trochę opóźnić tak jak było to u Ciebie?
Wszystko byłoby OK gdyby nie to że muszę to robić z zastosowaniem float, a z tym zastosowaniem ten skrypt niestety przesuwa ten element, a nie na niego nachodzi.. Nie da się go zrobić tak aby nachodził na inne elementy bez position: absolute? EDIT: Poradziłęm sobie z tym, wrzucając ten element do środka pływających elementów, a tym pływającym wrzucilem position: relative. Informacja gdyby ktoś chciał wiedzieć ![]() Ten post edytował davidos 19.10.2013, 10:12:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
skrypt?
przecież takie coś się robiw w css! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mam taki kod, i działa super.
Dodałem jeszcze efekt pojawienia (udało mi się), a jak zrobić efekt zanikania tego tekstu?
Ten post edytował davidos 19.10.2013, 12:18:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:22 |