![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam stronę napisaną w html i php, ale mam z nią problem.
Jestem całkiem początkujący więc projektowałem tą stronę około miesiąca i powstała, ale po jakimś czasie zechciałem aby byłą bardziej automatyczna i zrobiłem skrypty php które zapiszą dane do pliku txt a potem odczytają je na stronie głównej. skrypt zapisu na stronie wygląda tak: www.spwilkowiecko.cba.pl/pliki/zapis.php kod samego skryptu to: CODE <?php $wpis = trim($_POST['wpis']); if(empty($pole1)) { echo '<form action="" method="post"> <textarea name="wpis" style="width: 500px; height: 100px;"> </textarea><br /> <input type="submit" value="Zapisz" /> </form>'; } $nazwa_pliku = "plik.txt"; if (is_writeable($nazwa_pliku)) { if ($plik = fopen($nazwa_pliku, "w")) { if (fwrite($plik, "$wpis") !== FALSE) echo ""; else echo ; fclose($plik); } else echo ""; } else echo "" ?> A plik odczytu jest na stronie głównej czyli: www.spwilkowiecko.cba.pl Jego kod to: CODE <?php $plik = fopen('plik.txt','r'); $plik2 = fopen('autor.txt','r'); $zawartosc = fread($plik, 8192); $autor = fread($plik2, 8192); echo "$zawartosc"; ?> </p> <?php $data=date("d-m-Y"); $czas=date("H:i"); echo "<h6><b>Dodano</b> $data <b> ; </b> $czas <b>Autor:</b> $autor </h6>"; ?> I Podczas testów wszystko działa ale po wejściu an stronę ponownie miejsce gdzie byłnews niczego niema jestem początkujący ale widze że tekst kasuje sie z pliku txt proszę o pomoc szybką |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 4 Dołączył: 16.04.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
po co do pliku ? czemu nie mysql !?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Następnym razem pisz w dziale przedszkole.
![]() 2. Oprawiaj kod w odpowiednie tagi. 3. Używaj file_get_contents i file_put_contents 4. Przeanalizuj poniższy kod pierwszego pliku:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 01:36 |