![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Korzystam z biblioteki Jcrop do obróbki zdjęć po stronie przeglądarki. Problem, z którym nie mogę sobie aktualnie poradzić, to jak zmienić kolor zaznaczonego obszaru. Zmiana background kolor jest prosta:
Ale czy można zmienić kolor wnętrza zaznaczonego obszaru ?. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez w zaznaczonym obszarze wyswietla sie oryginalny obrazek, wiec czego kolor ty tam chcesz zmieniac?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeciez w zaznaczonym obszarze wyswietla sie oryginalny obrazek, wiec czego kolor ty tam chcesz zmieniac? Może wyraziłem się mało precyzyjnie - chcę zakryć część obrazu np. poprzez wypełnienie białym kolorem. Nadaj odpowiedni styl CSS elementowi. Musi to być zrobione w ten sposób (taka ścieżka), bo istnieją dwa elementy .jcrop-tracker.
Efekt: ![]() Faktycznie działa, ale czy można zmienić ten styl dynamicznie ?. W aplikacji użytkownik ma dwie opcje - włączając pierwszą może wyciąć fragment obrazu, włączając drugą może zakryć fragment obrazu. Czy można w jakiś sposób przełączać się dynamicznie pomiędzy tymi dwiema opcjami mając już załadowany obrazek w ramce ?. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy można w jakiś sposób przełączać się dynamicznie pomiędzy tymi dwiema opcjami mając już załadowany obrazek w ramce ?. Wystarczy chwilę pomyśleć...
Ten post edytował sowiq 17.10.2013, 11:44:41 |
|
|
![]()
|
|
Wystarczy chwilę pomyśleć...
No niestety coś mi to nie działa. Mam taki oto kod:
Nie działa również w tym przypadku:
|
|
|
![]()
|
|
Przyjrzyj się jaką strukturę HTML tworzy Jcrop i odpowiedz sobie na pytanie czy dodanie klasy do obrazka (zaznaczony) ma jakieś znaczenie dla elementu .jcrop-tracker (też zaznaczony).
![]() |
|
|
![]()
|
|
Przyjrzyj się jaką strukturę HTML tworzy Jcrop i odpowiedz sobie na pytanie czy dodanie klasy do obrazka (zaznaczony) ma jakieś znaczenie dla elementu .jcrop-tracker (też zaznaczony). ![]() Jak na moje oko związek pomiędzy tymi dwoma elementami jest raczej niewielki, ale pytanie moje brzmiało "Czy można w jakiś sposób przełączać się dynamicznie pomiędzy tymi dwiema opcjami mając już załadowany obrazek w ramce ?." Może jakaś inna podpowiedź naprowadzi mnie na rozwiązanie problemu. Nadmienię tylko, że nie zajmuję się zawodowo programowaniem i nie bardzo mam czas na studiowanie tej dziedziny, za to mam problem do rozwiązania i szukam pomocy ze strony ludzi, którzy mają większe pojęcie w tym temacie. |
|
|
![]()
|
|
Zamiast:
Zrób: A w JS:
Oraz zostaw CSS, który podałem Ci wcześniej:
Ten post edytował sowiq 17.10.2013, 14:54:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:42 |