![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę odpalić na localhoscie i serwerze XAMPP skrypt php wysyłający smsa za pomocą konta założonego w smsapi.pl Niestety skrypt nie działa. Curl mam odpalony na serwerze. Po uruchomieniu nic się nie dzieje, biała strona. Sprawdzałem skrypt na serwerze komercyjnym i wszystko działa jak trzeba, mam odpowiedz od serwera smsapi, lokalnie nie. Możecie jakoś pomóc? Oto skrypt: <? $username = 'mojlogin'; //login z konta SMSAPI $password = md5('haslo'); //lub $password="ciąg md5" $to = '600200300'; //numer odbiorcy $from = 'SMSAPI'; //nazwa nadawcy musi być aktywna $eco = 1; //określa czy wiadomość ma być wysłana jako Eco lub Pro $message = "Moja wiadomosc testowa"; //treść wiadomości $url = 'https://ssl.smsapi.pl/sms.do'; $c = curl_init(); curl_setopt($c, CURLOPT_URL, $url); curl_setopt($c, CURLOPT_POST, true); curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, 'username='.$username.'&password='.$password.'&from='.$from.'&eco='.$eco.'&to='.$to.'&message='.$message); curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true); $content = curl_exec ($c); curl_close ($c); echo $content; ?> pozdrawiam all |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zmianie "<?" na "<?php" też nie działa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:13 |