![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak zwykle mam kłopot z wyrażeniami regularnymi, może ktoś mógłby mi pomóc. Potrzebuję zamienić ciąg znaków wewnątrz tekstu na inny. Tekst zawiera się pomiędzy znacznikami, które znam, ale sam tekst, a właściwie łańcuch znaków może być dowolny:
chciałbym za pomocą funkcji ereg_repace(); zamienić to co jest pomiędzy znacznikami {mark} i {/mark} na zdefiniowany przez mnie łańcuch znaków, czyli: Kod $str = "dowolny {mark}jahsfg78aw3r/./32j dsjkd d<>][1[{}{/mark} znaków"; $newStr = 'ciąg'; $reg = "^{mark}{1}[[:alnum:]]+{/mark}$"; $all = ereg_replace($reg, $strNew, $str); echo($all); niestety jakoś nie udaje mi się napisać odpowiedniego regexa ![]() Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć? -------------------- pozdrawiam
Krzysiek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chesz nauczyc sie lowic to odwoluje do lekturki moich tutkow:
1 2 A jak chcesz rybe to prosze:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() Na szybko skorzystałem z rybki, a teraz zabieram wędkę i idę trenować, mam nadzieję, że następnym razem to ja będe poprawiał czyjeś wyrażenia ![]() -------------------- pozdrawiam
Krzysiek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:30 |