![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam prosty formularz kontaktowy. Podaję imie maila i tresc wiadomosci i wysyłam. Problem polega przy wysyłaniu. Otóż gdy kod wygląda w ten sposób to wszystko działa i dostaję maila:
Natomiast jak zmienię jakkolwiek wartość From to już nie działa. Próbowałem już:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy header wygląda jak powinien (echo).
Ogólnie nie wklejaj w "from" wartość z formularza bo niektórzy klienci (np. gmail) wyświetlają ostrzeżenia, że to jest próba podszycia (bo pewnym w stopniu jest). Ustaw w zamian po prostu reply-to. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie no jakaś paranoja
![]() Poniższy kod działa tylko wówczas jak w formularzu wpiszę konkretny jeden adres email, jak już wpiszę inny adres email to nie idzie. Nie mam pojęcia co może być nie tak. Może w php.ini mam jakieś dziwne ustawienia ![]() Reply-To: - nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działa.
Nawet jak wpiszę w formularz ten adres email który działał mi w poprzedniej wersji kodu. Najdziwniejsze jest, że działa tylko jeden adres. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niestety to rozwiązanie również działa tylko w przypadku gdy w 'From: ' jest adres tego jednego konkretnego adresu email, ale przynajmniej wiem jakie nagłówki dodawać by były polskie znaki
![]() Chyba wiem gdzie leży problem. Otóż wszedłem do pliku wamp\bin\sendmail\sendmail.ini a tam napotkałem ustawienia - smtp_server=poczta.o2.pl - smtp_port=587 - smtp_ssl=auto - default_domain=o2.pl - error_logfile=error.log - auth_username=mailzktoregodziala - auth_password=haslo Pytanie jak mam to wszystko skonfigurować, by działało tak jak powinno, czyli dowolna wartość 'From: ' ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najwidoczniej serwer pocztowy o2.pl jest tak skonfigurowany, żeby nie można było takich kombinacji wyczyniać. Załóż sobie własny serwer pocztowy na wingrozie.
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:24 |