![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napisalem skrypt do upload'u plikow na serwer, ktory jednoczesnie zmienia rozmiar pliku oraz dodaje do bazy nazwe pliku. Niby wszystko ok, ale bo pliko jest uload'owany na serwer, rozmiar tez jest zmienione, do bazy rowniez dodaje nazwe, tylko efekt koncowy, zamiast wyswietlic mi ten plik wyswietla blad jakby byla zla sciezka do pliku. Ponizej kod:
Ten post edytował mskiba 13.10.2013, 08:14:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Treść błędu to...? Spróbuj też podać ścieżkę absolutną do pliku.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie widzisz, ani w logach ani na stronie żaden blad sie nie wyświetla. Ścieżka bezwzględna nic nie dała, jest to samo. A swoja droga to ktory fragment kodu odpowiada, za wyswietlenie obrazka po jego zapisaniu juz po resize?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ehh, ślepy jestem. Oczywiście, po podaniu drugiego parametru, tylko Ci zapisze.
BTW. A czemu nie IM tylko GD? Ten post edytował pedro84 13.10.2013, 15:38:54 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Po prostu poszerzam horyzonty
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No jeśli chcesz wyświetlić plik, to imagejpeg($image) bez drugiego argumentu i analogicznie.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/function.imagejpeg.php 3 parametr określa jakość, drugi zapisuje do pliku, pierwszy wyświetla na ekran ale nie użyjesz obu naraz w jednej funkcji, możesz albo zapisać albo wyświetlić na ekranie zresztą pisze to w manualu
![]() Cytat // outputting to the browser // header() needed for browser header('Content-Type: image/jpeg') imagejpeg($im); // saving to a file // you do not need a header() function to save to a file imagejpeg($im, "../images/image001.jpg"); // outputting to the browser including quality parameter. // skipping parameter2 to output to browser header('Content-Type: image/jpeg'); imagejpeg($im, null, 90); // saving to a file including quality parameter. // all parameters used for saving to a file with quality adjustment imagejpeg($im, "../images/image001.jpg", 90); poza tym ten if prosiłby się o zamianę na jakiegoś switch case ![]() |
|
|
![]()
|
|
Właśnie o to chodzi, ze ja nie chce wyswietlac tego obrazka. Spróbuj wgrać jakiś plik i zobacz efekt końcowy.
http://185.5.99.71/gallery/upload.php Ten post edytował mskiba 13.10.2013, 16:25:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |