![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Mam problem ze skryptem logowania i tworzenia sesji w mojej aplikacji php. Tworzę formularz w którym podaję login i hasło i wysyłam POSTem do adresu login.php w którym wykonywany jest skrypt klasy ZalogujNaStronie(). Wszystko działa poprawnie tzn. loguje sie i tworzy sesję ale kiedy ktoś poda błędne dane wiśnie na login.php i nic sie nie dzieje
![]() ![]() ![]() login.php
funkcja logowania
bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
login.php - nie sprawdzasz czy $_POST zostało nadesłane, powinieneś.
if($_POST){ //operacje na $_POST } Funkcja logowania - podatność na sql injection, bardzo dziwna metoda autoryzacji. mysql_real_escape_string $bindPass = md5($this->salt . $this->passwd); mysql_query("SELECT id FROM user WHERE name='$bindName' AND pass='$bindPass' limit 1"); Zainteresuj się PDO. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podwójne hashowanie nie jest moim pomysłem. Musiałem skorzystać z bazy danych userów która została mi dostarczona a tam jest tak właśnie rozwiązane uwierzytelnianie. Bardzo dziękuję, za udzielone wskazówki szczególnie za te o nadesłaniu POST'a postem a nie innym sposobem oraz o sql injection.
Dopiero się uczę więc mogę takich rzeczy nie wiedzieć ![]() P.S. dziwi mnie natomiast dlaczego kiedy zmieniam mysql_fetch_array na mysql_fetch_rows lub num_rows żeby sprawdzić ilość zwróconych wierszy skrypt zachowuje się tak samo i nie albo loguje albo wiśnie ![]() P.S.S jeżeli chodzi o header to oczywiście chciałem go użyć ale musiałem znaleść alternatywę go hosting na którym siedzi aplikacja nie uznaje headera i wywala akrypt :/ Aż tak głupi nie jestem ![]() Pozdrawiam Ten post edytował sQQuil 16.10.2013, 09:49:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:13 |