![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Potrzebuje ułożyć regułę, która będzie usuwać zawartość konkretnego diva - tylko muszę pamiętać, że w tym divie mogą być inne divy. Kod ~<div id="podsumowanie" class="podsumowanie">.+?</div>~ Ogólnie powyższa reguła działa, ale wykłada się, gdy w divie "podsumowanie" znajdzie się inny div. Myślałem nad rozwiązaniem, aby na ostatni div (tj: </div) nadać jakiś identyfikator/klasę np. </div id="podsumowanie_koniec") i to rozwiązałoby moje problemy, ale takie rozwiązanie jest trochę amatorskie (?) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej byłoby użyć jakiegoś parsera HTML? w PHP jest klasa DOMDocument do operowania na HTMLu - http://www.php.net/manual/en/class.domdocument.php , a pewnie i jakieś inne by się znalazły...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 9 Dołączył: 18.06.2013 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Wybacz, że tak późno, ale nie miałem wcześniej czasu.
Fajny problem, nie mogłem się oprzeć pokusie by go rozwiązać. Wpadłem na trzy różne pomysły, ten, który zrealizowałem okazał się zdecydowanie najprostszy.
1) Funkcja radzi sobie z zagnieżdżonymi div'ami 2) Zwrócone przez funkcję, odwócone div'y są tak samo pozagnieżdżane jak to było w pierwotnej wersji. Tak odrazu uprzedzam(sam się zastanawiałem o co chodzi ![]() Ten post edytował BigPig 16.10.2013, 08:05:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@PrinceOfPersia - użyłbym tej klasy, gdyby nie fakt, że źródło ma trochę elementów; więc przetworzenie tego przez DOMDocument mogłoby trochę zająć.
@BigPig - dzięki za zaangażowanie, później przetestuje ten kod i zobaczymy jak się sprawdza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:28 |