![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Piszę, ponieważ potrzebuję przyswoić znajomość, któregoś z systemów - Wordpress lub Joomla. Co według Was jest lepsze? Pytam o opinię, ponieważ w internecie spotkałem się z różnymi opiniami dlatego chciałbym dodatkowo poznać wasze zdanie jak znawców. W swoim czasie i tak pewnie będę korzystał z obydwóch systemów, tylko zastanawiam się od czego zacząć. Znacie może jakieś ciekawe poradniki lub turtoriale od podstaw? Z góry dziękuję za pomoc!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dyskusja z gatunku boże narodzenie vs wielkanoc (co wolisz i co Ci lepiej podchodzi - pod bloga raczej WP). Bez sensu tak naprawdę i w dodatku NTF.
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Skoro dodajesz temat w dziale "szukam", to napisz... czego szukasz. W innym przypadku przeniosę gdzieś ten temat. Sama nie wiem w zasadzie gdzie ;-).
Szukasz systemu pod bloga/małą stronę/mini sklep? Wybierz WP. Szukasz elastycznego rozwiązania pod projekt? Wybierz Drupala. Nie ma sensu poddawać pod dyskusję wątku "co lepsze", jak już wspomniał Pedro84. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 23 Dołączył: 20.01.2011 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wordpress chyba lepiej(a na youtube szukałeś poradników tego chyba od groma jest), choć wolałbym sam napisać skrypt od zera niż korzystać z gotowca
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wordpress chyba lepiej(a na youtube szukałeś poradników tego chyba od groma jest), choć wolałbym sam napisać skrypt od zera niż korzystać z gotowca ![]() Po co? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widocznie kolega lubi wymyślać kwadratowe koło
![]() poszukaj na forum, temat był wałkowany wiele razy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sam nie dawno zlecałem stronkę dla salonu i powiem Tobie, że na Wordpressie wyszedłem całkiem dobrze, wszystko rozumiem i ogólnie gra, martwią mnie tylko prawa autorskie, reszta gra
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj masz w miarę fajne zestawienie wad i zalet:
http://jakicmswybrac.pl/ Niestety nie ma systemów idealnych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2013 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja WP znam lepiej, ale wiem że joomla daje więcej możliwości jako serwis (teoretycznie). Pamiętajcie, że cmsy to nie są zamknięte puszki, których nie można rozbudowywać. Wtyczki to jedna z możliwości rozbudowy cmsów, ale jak masz trochę wyobraźni, czasu i umiejętności, to ograniczenia znikają i można na nich zrobić dosłownie wszystko co wymarzy sobie wyobraźnia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie to przy takim wyborze kierowałbym się wsparciem społeczności. A pod tym względem wydaje mi się, że WordPress wygrywa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:52 |