![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szykuję na ocenę prosty system newsów i chciałbym stworzyć tabelę użytkowników, ale mam jeden problem. Nie działa mi zapytanie CREATE TABLE i nie wiem dlaczego
a błąd jaki się wyświetla to: Kod #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''db_user' ( 'id' INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY , 'login' VAR' at line 1 będę wdzięczny za każdą pomoc. Ten post edytował kjuik 10.10.2013, 18:57:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nazw tabel nie bierze sie w apostrofy.... Apostrofy oznaczaja wartosci tekstowe.
Nazw kolumn zresztą też nie.... Gdzie Wy to wyczytujecie? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyczytałem to z książki ;p
a co do kodu to jeszcze średnik w nawiasie trzeba usunąć i będzie wszystko ok, czyli kod będzie wyglądał następująco:
Ten post edytował kjuik 10.10.2013, 19:15:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W ksiazce, to pewnie byl kopniety apostrof czyli o cos takiego ` a nie jak ty wstawiles '
` - kopniety apostrof, ktorego uzyc powinienes ' - normalny apostrof, ktorego uzyles Wiem, ze pochył jest niewielki, jednak stanowi on zasadniczą różnice. Radze czytac dokladnie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a to w takim razie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 13:18 |