![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, zrobiłem skrypt komentarzy. Działanie jakie chciałem osiągnąć, to takie, że skrypt miał automatycznie dodawać komenatarze do wpisów w których liczba komentarzy wynosi jakas liczbę bądź zero. no i tutaj zaczyna się problem, błędów zadnych nie wywala oprócz takiego ze jak wejdę w skrypt czyli adres_strony.com/script.php pokazuje się strona z napisem
"404 - Page Not Found ! The page you are looking for is not here. Perhaps search helps you. " Skrypt także nie działa, może mi ktoś pomóc to naprawić? Chciałbym aby lista nicków była pobierana z tablicy tak samo jak komentarze. Tutaj mój skrypt:
Tutaj plik uzytkownicy.php
A tutaj komentarze.php
W czym jest błąd, że nei wykonuje mi zapytania do SQL?? Hmm? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 404 - Page Not Found strona nie istniej, widocznie inaczej się nazywa twój plik albo masz go w innym miejscu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona nie istniej, widocznie inaczej się nazywa twój plik albo masz go w innym miejscu ![]() Nie do końca. Skoro to WP, to zapewne wszystkie żądania lecą do index.php. Na początek podaj dwie rzeczy: 1. zawartość .htaccess 2. lokalizację tego pliku -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
okey, już wszystko wiem. komentarze dodały się, ale bez wszystkich wartości, istnieja ale nie mają autora, id tak jakby ten kod się nie wykonał do bazy
Pomoże mi ktoś bardziej obeznany? tutaj podam wam link do dodawanai komentarzy, http://codex.wordpress.org/Function_Refere..._insert_comment w wordpressie. Oraz proszę o info, czy użyłem poprawnie tablicy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda ok, ale jesteś pewien, że poprawne dane siedzą w tych zmiennych?
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysqli_fetch_array() do wyrzucenia, i tak tutaj nie zadziała.
funkcja get_results() zwraca obiekt a więc trzeba operować na obiekcie aby wyciągnąć id posta. wp_insert_comment() oczekuje tablicy jednowymiarowej, czyli klucz => string lub liczba, a w dwóch miejscach podajesz tablice, $uzy, $kom |
|
|
![]()
|
|
Borys, czyli jak chce wyciągnąć koemntarze, to muszę zamiast mysqli_fetch_array użyć get_results??
A co z tymi tablicami? Nie może być tak? Pytam bo nei rozumiem, a zaczynam z PHP.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież używasz get_results() i w $posty masz gotowy obiekt z wynikami z bazy i nic więcej nie potrzeba żadnego mysql_fetch_array() ani podobnych.
Trzeba tylko wyciągnąć id posta z tego obiektu. Jeśli jest więcej wyników to trzeba by jakąś pętlę zastosować. Również $data przerobić aby nie podawać tablicy jako wartości klucza. |
|
|
![]()
|
|
coś w tym stylu?
tylko, że nie działą mi to :/ Mam też inny kod to wyświetla 1...
1. skrypt: http://webbazar.eu/skrypt.php 2. skrypt: http://webbazar.eu/komss/komy.php |
|
|
![]()
|
|
warunek count($uzy) == count($kom) |
|
|
--_Borys_-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przenieś shuffle() w pętlę foreach, zapomniałem o tym. Z komórki nie mogę edytować.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki borys! Teraz działa
![]() Dodało mi jednorazowo: 5,057 Comments ![]() Heh zmieniłem troszkę ten skrypt do włąsnych potrzeb na taki i jest ok:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:09 |