![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 1 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Próbuje napisać skrypt do wyciągania wartości z innej strony przy użyciu przy pomocy file_get_contents i preg_match_all, ale jak wiadomo musi być jakiś problem, bo inaczej życie by było zbyt piękne. Chciałem, aby skrypt pobierał wartość z elementu div, a dokładniej jego id, lecz nie potrafię tego zrobić, bo nie miałem nigdy wcześniej doczynienia z tym.
Mam taki skrypt Jako stronę testową obrałem sobie aska i chciałem, aby skrypt wyciągał wartość z Mi chodzi dokładnie o tą wartość "70797499678". Szukałem na necie trochę, ale nic sensownego i co najważniejsze działającego nie znalazłem. Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 2 Dołączył: 25.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
spróbuj: preg_match('#<div id="question_box_(\S+)"#Usi', $content, $result); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 1 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem dokładnie tak:
I wywala tylko: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 2 Dołączył: 25.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobrze,
tak ma być: print_r($result[1]); |
|
|
![]()
|
|
Kurcze teraz nic się nie wyświetla, tylko biała strona jak kartka papieru.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z pustego array() nie wyciągniesz array[1] ...
Sprawdź co wysyłasz do preg_match,w sensie co zawiera $content |
|
|
![]()
|
|
preg_match('#id="question_box_(\S+)"#Usi', $content, $result);
teraz bedzie ok |
|
|
![]()
|
|
Z pustego array() nie wyciągniesz array[1] ... Sprawdź co wysyłasz do preg_match,w sensie co zawiera $content $content zawiera to i działa dobrze: http://ask.lfs-driver.pl/test.php preg_match('#id="question_box_(\S+)"#Usi', $content, $result); teraz bedzie ok Ok działa elegancko (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Teraz mam taki kod:
Ten post edytował aleks365 8.10.2013, 14:08:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:41 |