|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Mam pytanko do kolegów z większym doświdczeniem! Własnie robię sobie portfolio z moimi grafikami i próbuję stworzyć stronkę w oparciu o html5 i css, ale menu które chcę zrobić najlepiej jest wykonac za pomocą javascript a problem polega na tym że nie za bardzo znam javascript jak już używam to korzystam z dostępnych skryptów w internecie... Interesuje mnie menu jak na obrazku: (IMG:http://slawek-hirsz.home.pl/portfolio/images/menu-java.png) Problem polega na tym że nawet nie wiem jak dokładnie to nazwać taką formę "menu" przez co w googlach nie mogę znaleść tego o co mi chodzi jeżeli ktoś natknął się na skrypt który pozwoli mi zrobić takie menu lub udzieli jakichś cennych wskazówek to będę wdzięczny za pomoc!! Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
to się nazywa "menu jak nasza klasa" (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
nie polecam, bo mało przyjazne użytkownikowi. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%)
|
możesz zrobić za pomocą samego CSS i to znacznie więcej poziomów... najprostszy pseudokod który sobie musisz dokreślić tam gdzie obsługiwane są bezpośrednie dzieci (bez tego też da się zrobić ale może zapomnijmy o bardzo starych sztuczkach także dla :hover dla innych elementów niż a ;p) - podstaw sobie za gwiazdkę to co trzeba ;p
Cytat #menu>* *{display:none} #menu *:hover>*{display:block} http://jsfiddle.net/YdJA5/ PS. JavaScript !== JAVA |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
dzięki wszystkim za odpowiedzi wieczorem zabiorę się za to i zobaczę czy uda mi się wykonać to czego chcę
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 11:00 |