![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam formularz. Obok jest div gdzie chciałbym, żeby pojawiały się pewne informacje pobrane z bazy. Poprzez JS pobieram wpisane słowo w okienko, ale w tym momencie się komplikuję, bo nie wiem jak zrobić, żeby bez naciskania submita połączyć się z bazą, pobrać pewne informacje na podstawie wpisanego słowa w formularz i ich wyświetlenie. Jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Użyj AJAX'a. JQuery ma metodę "load", którą bez problemu to zrobisz. http://api.jquery.com/load/
Przykład:
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 13.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Hmm, cienki jestem w JS, ale z tego co przeczytałem z opisu funkcji load to wymyśliłem tak, ale nie działa... Wg mnie to powinno wziąć zmienną f, przekazać ją do test1.php, ten powinien wyświetlić f, a funkcja load załadować to do diva "opis". Próbowałem z przekazaniem POST lub GET, ale nie działa tak czy siak.
test.php
test1.php
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%)
|
load() przekazuje postem a więc musisz sprawdzać tablicę $_POST a przekazywać tak
$( "#opis" ).load( "test1.php", {"f":f}); Poza tym do funkcji musisz przekazać wartość inputa a nie sam input <input type="text" onchange="napis(this.value)"/> |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:38 |