![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 9 Dołączył: 20.09.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam was wszystkich
Zastanawiałem się gdzie umieścić ten wątek bo równie dobrze może być w PHP, PHP > Frameworki (mam pewne rozwiązanie do mojego problemu dzięki formularzom), XML,AJAX. A mój problem polega na tym, że mam tabelę products i relację do niej 1-wielu do attributes. Użytkownik może dodawać, usuwać, modyfikować atrybuty. Zastanawiam się jak umożliwiać użytkownikowi dodawanie atrybutów: - czy za pomocą formularza w framework`u stworzyć sobie subForm o nazwie AttributeTemplate i umieścić go po za <form>, tak aby nie zostały przesłane jego dane. Rozwiązanie moim zdaniem jest ok, tylko tworzy niepotrzebny HTML, ale gdy zmienimy coś w formularzu to również ten template nam się zmieni i nie musimy grzebać w JavaScript. - czy za pomocą JavaScript tworzyć odpowiedni formularz - za pomocą AJAX pobrać subForm, to rozwiązanie chyba jest najgorsze. Taki przykładowy subForm wygląda tak:
I taki formularz chciałbym generować dynamicznie, po wciśnięciu przycisku "Dodaj atrybut". Z góry dzięki za propozycje Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 23:33 |