![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
robię pewien panel administracyjny i w jednym miejscu muszę zrobić coś w stylu "metro style". Graficznie wszystko działa tylko na najazd chciałbym box powiększyć a na zjazd wrócić to poprzedniego wymiaru. Kombinuję w taki deseń jsfiddle jednak po najechaniu boxy potrafią się nieźle mieszać. Jak temu zapobiec? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieje się tak dlatego ponieważ wysokość div-ów pobierana jest w trakcie animacji i w tym czasie zwiększana lub zmniejszana, dlatego nie powraca do stanu początkowego.
Najlepiej przypisać do zmiennych na stałe początkowe wartości width i height i w powrotnej funkcji animować do tych wartości. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak na stałe skoro boxy mają różne dlugości.
To nawet o to nie chodzi, że one nie zawsze zanimują się do wartośći wyjściowych - z tym sobie poradzę. Chodzi o to, że gdy po nich latam one się przestawiają, one mają zostawać na swoich miejscach i tylko się lekko powiekszać po najechaniu i wracać z powrotem po zjechaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to przecież dokładnie tak to działa, mniemam że zrozumiałem o czym mówisz, a ten efekt spowodowany jest zmiana szerokości, bo jak ja zmieniasz i prze-animujesz kilka boxów naraz to efekty wykonują się równocześnie dlatego wygląda to tak jakby się przesuwało
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
właśnie nie działa dobrze. chodzi mi o ten efekty gdy najadę na 1szy box od lewej strony (górny ) czwarny box z tego rzędu spada na dół i oba dolne przesuwają się w prawo.
Chciałbym tylko powiększyć to na co najechałem ( ot taki bajer ), ale nie ruszać reszty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj nadać szerokość i wysokość dla Twojego contenera, tak żeby po najechaniu boxy się zmieściły, bo teraz je wypycha.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:09 |