![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiedziałem czy wrzucać to do oceny, bo w sumie bardziej chodzi o to aby ktoś powierzchownie rzucił okiem, czy ide w dobrym kierunku. To moja pierwsza klasa - bazowa, bo chciałbym na niej m.in oprzec pozostałe klasy. starałem sie uprościć ją do minimum, link do Github'a jak widać dodanie nowej wartości do walidacji odbywa się w ten sposób:
sprawdzenie czy wszystkie pola przeszły poprawną walidacje wywołuje sie poprzez warunek if(!$validation->errors) odwołanie się do tablicy błędu, np : $validation->errors['imie'] <- bledy beda wyswietlane po kolei począwszy od pierwszej zadeklarowanej wartości do sprawdzenia błędów nie ma, wszystko działa, ale jak juz wspomniałem, to moja pierwsza samodzielnie napisana klasa, tak więc chciałbym was prosić o to, abyście mogli podpowiedzieć mi czy robie jakieś błędy lub czego mógłbym jeszcze użyć do niezawodności tej klasy Ten post edytował gitbejbe 30.09.2013, 12:30:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:09 |