![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 2 Dołączył: 2.07.2007 Skąd: Ostrzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zaczynam swoją przygodę z frameworkiem Somfony 2 i niestety mam problem na samym starcie. Otóż chce stworzyć zwykłą stronę hello world i wszystko robię z godnie z przykładem z książki "Symfony 2 Od podstaw". Wyskakuje mi taki błąd: NotFoundHttpException: No route found for "GET /hello-world.html" Kombinowałem na wiele sposobów i nic to nie dało :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jaki adres próbujesz uruchomić oraz jak masz zrobiony routing.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 2 Dołączył: 2.07.2007 Skąd: Ostrzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adres taki:
http://localhost/php/symfony/hello-world/w...ello-world.html a routing taki: my_helloworld_homepage: pattern: / defaults: { _controller: MyHelloworldBundle:Default:index } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno się skończyć na app_dev.php i wtedy powinna się uruchomić ta strona.
|
|
|
![]()
|
|
Pojawił się nowy problem:
Controller "My\HelloworldBundle\Controller\DefaultController::indexAction()" requires that you provide a value for the "$name" argument (because there is no default value or because there is a non optional argument after this one). tak wyglada moj routing: my_helloworld_homepage: pattern: / defaults: { _controller: MyHelloworldBundle:Default:index } tak DefaultControler: namespace My\HelloworldBundle\Controller; use Symfony\Bundle\FrameworkBundle\Controller\Controller; class DefaultController extends Controller { public function indexAction($name) { return array(); } } a chce by byla otworzyla sie strona z pliku index.html.twig: <HTML> <HEAD> <title>Hello world!</title> </HEAD> <BODY> Hello world ! </BODY> </HTML> jak to zrobic ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz wszystko w komunikacie.
Skasuj $name z public function indexAction($name) i SF przestanie wymagać, żebyś ten argument podawał. |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie, ale dalej jest blad ...
The controller must return a response (Array() given). Już część błędów się rozwiązało może się ostatecznie uda (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Działa za dużo usunąłem. W książce symfony 2 od podstaw kod z tą najnowszą wersją S2 trochę się różni (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) dzięki za szybkie, poprawne odpowiedź temat do zamknięcia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie, proszę, nie pisz że kod się różni bo dla takiej aplikacji jak hello world to jest nieodczuwalne. Wiem bo przerabiałem, tutaj masz opis:
http://www.grzeznik.pl/programowanie/php/s...wsza-aplikacja/ może to nie jest super specjalistyczny opis, ale gdy mam przerwę z symfony(a raczkuję w tym fw) to taki opis pomaga, może Tobie też pomoże (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:06 |