![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od kilku godzin siedzę nad swoją stroną i nic nie mogę wymyślić. Sądzę żę to chyba konfiguracja pliku .htaccess Mam stronę w katalogu wygląda to tak: http://www.mojadomena.pl/wordpress/ A chcę bezpośrednio wchodzić na swoją stronę ponieważ z innej mojej strony są pliki w głównym katalogu i teraz podpiąłem drugą domenę i nie wiem jak to zrobić w .htaccess. strona to blog na wordpressie. Proszę o podanie mi dokaldnie jak ma wyglądać wpis w .htaccess. Siedzę od rana i nic nie mogę zrobić ![]() ![]() Ten post edytował epaweld 28.09.2013, 21:19:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Standardowy .htaccess z WP 3.6.1 wygląda u mnie tak:
Kod # BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress wątpię jednak żeby tu był problem, spójrz na to: to jest absolutna ścieżka do WP z pliku wp-config.php u siebie pewnie masz worpress dopisane, -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz racje mam tak samo. więc co może być powodem?
Dnsy mam przekierowane bo domene mam w nazwa.pl a serwer w az.pl Az.pl ma 3 dnsy które powinienem podać w nazwa.pl, tam jest ns10... , ns11... , i ns12.... ja podałem 10 i 11 nie wiem może to jest złe? zmieniłem też bo gdzieś pisało żeby zmienić index.php więc napisałem coś takiego: require(' / wordpress / wp-blog-header.php. ); sam już nie wiem co mam robić ![]() Ten post edytował epaweld 28.09.2013, 22:45:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj adres strony bo zakładam że to nie jest mojadomena.pl
![]() php_flag display_startup_errors on php_flag display_errors on php_flag html_errors on php_flag log_errors on -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() www.newsdiscopolo.pl miałem na cba.pl i chciałem przenieść na normalny serwer i przeniosłem ![]() to co mam dopisać to jak rozumiem po tej linijce? </IfModule> Ten post edytował epaweld 28.09.2013, 22:58:55 |
|
|
![]()
|
|
dyrektywy dopisz na sam początek, dns mapuje domenę na adres: 67.215.65.132 a tam ciężko powiedzieć co się dzieje możliwe że Apache nie jest skonfigurowany ani nawet uruchomiony - mówi Ci coś ten adres IP ?
-------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
Niestety nie
![]() co jeszcze mogę zrobić? Ten post edytował epaweld 28.09.2013, 23:16:38 |
|
|
![]()
|
|
W/g whois masz ustawione:
ns11.az.pl ns10.az.pl i to jeśli tak jest w az.pl jest ok a dodałeś domenę do PA(panelu admina) w AZ.pl ? Ten post edytował amii 28.09.2013, 23:19:11 -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
tak dodałem znaczy się podpiąłem
tylko w az.pl są trzy dnsy jest jeszcze z cyferka 12 Ten post edytował epaweld 28.09.2013, 23:20:52 |
|
|
![]()
|
|
Te serwery z az 10 i 11 są niedostępne ping ich nie widzi więc tu jest przyczyna najprawdopodobniej..
Spróbuj jeśli masz Windows wpisać pod WINDOWS/system32/drivers/host 217.153.158.180 newsdiscopolo.pl 217.153.158.180 www.newsdiscopolo.pl i zobaczyć po resecie przeglądarki czy wyświetli jakiś plik z FTP Mi teraz po wpisaniu domeny i nadpisaniu hosta wyświetla Forbidden Ten post edytował amii 28.09.2013, 23:30:42 -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
Fajnie że starasz mi się pomóc ale jakbyś to powiedział bardziej jak to powiedzieć bym zrozumiał
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Hmm.. chodziło mi o to, że lokalnie sobie tą strefę DNS możesz ustawić (wtedy nie musisz czekać te 24h na propagację) ale z tego co widzę to:
ns12.az.pl (IP: 217.153.158.180) ten DNS nie obsługuje twojej domeny poprawnie. Spytaj admina w az czemu ns10 i ns11 są niedostępne - bo to dlatego nie działa. -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie.
Widzisz błąd został naprawiony. Mogę wejść do panelu admina bezpośrednio ale strona mi się nie odpala. Teraz to chyba jakieś ustawienia ![]() Ale jak się loguję to pojawia mi się cos takiego: www.newsdiscopolo.pl/wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.newsdiscopolo.pl%2Fwp-admin%2F&reauth=1 wygląda jakby podwójnie to samo przez co samo wejście do panelu zalogowania trochę długo trwa. Kurcze wchodzę już normalnie do logowania; www.newsdiscopolo.pl/wp-login.php ale na swoją stronę nie mogę co to może być? A może mi ktoś powiedzieć co powinno być napisane w tych wpisach: Adres WordPressa (URL) Adres Serwisu (URL) bo chyba tu popełniłem błąd. Ja wpisałem dwa razy www.newsdiscopolo.pl czy powinienem wpisać coś innego? Teraz pojawiło mi się cos takiego: Warning : Unexpected character na wejściu:'' '(ASCII = 39) state = 1 w / home/public_html/newsdiscopolo.pl/index.php on line 17 Błąd analizy : błąd składni, nieoczekiwany '/' w / home /public_html/newsdiscopolo.pl/index.php on line 17 Ten post edytował epaweld 30.09.2013, 20:48:46 |
|
|
![]()
|
|
Nadpisz index.php tym z najnowszego WP.
Po za tym jeśli przenosisz i zmienia się domena to poszukaj w bazie danych w tabeli wp-options bo tam jest zakodowana nazwa domeny. WP musi też mieć te same templates i plugins a najlepiej cały katalog wp-content -------------------- gry flash online
|
|
![]()
|
|
Ok działa dzięki bardzo
![]() Ten post edytował epaweld 30.09.2013, 23:24:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:21 |