![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam od razu mówię jestem laikiem w ZF . Nie mam też pewności czy tytuł mojego postu odzwierciedla w 100% mój problem . A więc zaczynam
mam 2 tabele Pytania i Odpowiedzi chcę wyświetlić podstronę tak aby wyświetlały się wszystkie pytania a pod każdym pytaniem wszystkie odpowiedzi czyli zwyczajna drzewiasta struktura np -Pytanie 1 - odpowiedź do pytania 1 - odpowiedź do pytania 1 nr 2 -Pytanie 2 - odpowiedź do pytania 2 - odpowiedź do pytania 2 nr 2 - odpowiedź do pytania 2 nr 3 [itd] ... Tak o to wygląda moja akcja kontrolera
Próbowałem mniej więcej w ten sposób aby do modelu dołożyć jeszcze jedno pole które by przchowywało wyniki odpowiedzi czyli abstrakcyjnie w ten sposób
no i dalej po prostu sobie to wyświetlić ,no ale niestety wyskakuje jakiś tam błąd że jednak tak nie można tego zrobić wyniku z paginacji nie można też użyć jako tablicy próbowałem też przechowywać wyniki odpowiedzi w tablicy o indexie równym id pytania ale też nie wypaliło itd wszystkie moje próby poszły na marne być może jest to jakoś zaimplementowanie w samym ZF jednak nie mogę tego znaleźć . Proszę o pomoc ![]() ---------------------------------------------------------------- Zamykam temat problem rozwiązałem i chodź nie wiem czy moje rozwiązanie jest najlepszym sposobem to uporałem się z tym bez potrzeby jakiejś specjalnej gimnastyki . Dla osób które będą miały problem podobny moje rozwiązanie w skrócie wygląda następująco w ServiceConfig w klasie Module tam gdzie inicjalizuję TableGateway zrobiłem coś takiego
wszczepiłem Service Managera do modelu tak bym mógł z niego tam korzystać następnie w modelu
w modelu zrobiłem coś takiego Dalej chyba nie muszę wyjaśniać ![]() Tak jak mówię nie wiem czy to rozwiązanie jest najlepsze ale wydaje się dość proste Zamykam temat Ten post edytował larson7221 28.09.2013, 12:14:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:02 |