![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam nadzieje ,że mi pomożecie. Mam problem z ciasteczkami i nie wiem jak zrobić aby głos był zliczany tylko raz od jednej osoby na kazde zdjęcie.
Czyli 1 głos na każde zdjęcie z jednego komputera. Gdzie "x" to numer zdjęcia Proszę Was o pomoc bo już nie wytrzymuje.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam dwa pytania:
1. Gdzie w kodzie jest mowa o "ciasteczkach" (chyba tylko w temacie posta)? 2. Jakiego rodzaju dostajesz błąd, opisz go? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2004 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Kod usunełem bo i tak nie działał
2. Błąd mi żaden nie wyskakiwał ale nie potrafię zrobić aby na każde zdjęcie można było głosowac. Potrafię tylko ,że na jedno. I nie mam pomysłów jak to zrobić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Utworz nowa tabele w ktorej bedziesz zapisywal ID lub nazwe obrazka i identyfikator osoby ktora glosowala - czyli ciasteczko jakie dostala.
np: tabela [glosy] { ID_glosy ID_obrazek identyfikator osoby czyli ciasteczko } Jak ktos bedzie chcial zaglosowac na dany obrazek to najpierw sprawdzisz czy wogule posiada on ciasteczo - jezeli nie to wyslesz mu w tym momencie ciasteczko. Potem sprawdzisz czy jego ciasteczko nie istnieje juz w tabeli pod tym jednym konkretnym obrazkiem - jezeli nie to zapiszesz w tabeli jeden rekord z jego ciasteczkiem i ID obrazka. Ciasteczko dostanie kazda osoba tylko podczas pierwszego jej glosowania na tej stronie. Pod zmienna w ciasteczku mozna przypisac aktualny czas z funkcji Time() i kazdy glosujacy bedzie mial swoj odmienny identyfikator. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:55 |