![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem że po raz n-ty to samo ale nie mam pojęcia co może być źle... (IMG:http://s4.ifotos.pl/img/bazaPNG_nsxswxe.PNG) sortowanie polaczen rowniez utf8_unicode_ci. Niestety nawet przez ręczne wpisywanie polskich znakow w phpmyadmin wywala mi bład nie rozpoznania znaku... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) z góry więlkie dzieki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz ustawiony charset w znaczniku meta?
Masz ustawione kodowanie w database.php? P.S. Ciekawe nazewnictwo tabel (rezerwacjes) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 21.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rezerwacjes, firmas i temu podobne zemszczą się w produkcji okrutnie... i to nie raz...
zalecałbym jednak używanie utf8_general_ci jak i w View/Layouts/default.ctp tylko zapis: echo $this->Html->charset(); powinno pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:29 |