![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o co Ci z tym chodzi, przecież to tylko wyświetla mi ścieżki do miejsca w którym jest plik lub wyżej, które i tak znam.
Ja chce się odwołać do ścieżki var/www, ale przecież nie mogę w skrypcie odwoływać się w ten sposób, najwyżej gdzie mogę się odwołać to $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'], który jest dwa poziomy niżej niż potrzebuje a przecież nie napiszę czegoś takiego: ../../$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze poco Ci to ?
|
|
|
![]()
|
|
Po prostu chciałbym odwołać się do katalogu w takiej lokalizacj (chce tam zapisywać duże ilości danych), powinny być wyżej niż katalog public_html strony gdzie znajduje się skrypt, żeby np podczas backupów strony te dane nie archiwizowały się i ogólnie żeby były poza katalogiem strony, najlepiej gdzieś w "var/www".
Istnieje taka możliwość ? Bo jeśli nie to trudno, będe musiał wszystko zapisywać tam gdzie jest strona, ale wolałbym jednak nie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale po co schodzić, aż do takiego poziomu? Wystarczy utworzyć katalog w folderze domains tak jak to się robi zazwyczaj...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu chciałbym odwołać się do katalogu w takiej lokalizacj (chce tam zapisywać duże ilości danych), powinny być wyżej niż katalog public_html strony gdzie znajduje się skrypt, żeby np podczas backupów strony te dane nie archiwizowały się i ogólnie żeby były poza katalogiem strony, najlepiej gdzieś w "var/www". No przecież możesz zrobić jak poniżej:
Ale IMO lepszym pomysłem jest zapisywanie tego w jednym miejscu, tzn. gdzieś w podkatalogu strony i wyłączenie tego katalogu z backupu. Ten post edytował sowiq 26.09.2013, 08:26:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 12:34 |