![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem:
Chcę pobrać sobie stronkę za pomocą cURL lub file_get_contents. Stronka jako taka się pobiera, ale zwraca mi błędny klucz, który jest potrzebny do dostępu do pewnych zasobów. Jeśli łącze się z lokalnego serwera (windows+neostrada), wsystko jest w porządku (dostaje prawidłowy klucz), jednak gdy łącze się z ip swojego serwera to już jest lipa (musze mieć bana na ip). Próbowałem to obejść korzystając z proxy - przetestowałem dziesiątki z różnych źródeł i to samo a raczej nie sądzę, żeby udało im się dodać wszystkie możliwe ip proxy jako zablokowane. Czy można jakoś sprawdzić czy połączenie z serwerem jest realizowane przy użyciu proxy (tcp) i blokować wszystkie z automatu ? Jeśli nie to jak inaczej może wyglądać zabezpieczenie tej strony ? Na pewno nie chodzi o cookies, bo to już sprawdzałem a w cURL symulowałem korzystanie z firefoxa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może wytłumacz o jaki klucz Ci chodzi bo skoro stronka się pobiera to raczej bana nie masz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to sygnatura dołączana do kolejnych linków, które znajdują się na tej stronie.
Czyli tą stronę mogę załadować, ale kolejne linki które z niej wyciągam już nie działają bo sygnatura zabezpieczająca jest zła. Dobra jest tylko wtedy gdy odpalam skrypt z lokalnego serwera na neostradzie a ja chciałbym łączyć się z zewnętrznego serwera lub za pomocą proxy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:50 |