Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP][HTML]Jak można zabezpieczyć stronę przed połączeniem za pomocą proxy ?
kuna11

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam taki problem:
Chcę pobrać sobie stronkę za pomocą cURL lub file_get_contents.
Stronka jako taka się pobiera, ale zwraca mi błędny klucz, który jest potrzebny do dostępu do pewnych zasobów.

Jeśli łącze się z lokalnego serwera (windows+neostrada), wsystko jest w porządku (dostaje prawidłowy klucz), jednak gdy łącze się z ip swojego serwera to już jest lipa (musze mieć bana na ip).
Próbowałem to obejść korzystając z proxy - przetestowałem dziesiątki z różnych źródeł i to samo a raczej nie sądzę, żeby udało im się dodać wszystkie możliwe ip proxy jako zablokowane.

Czy można jakoś sprawdzić czy połączenie z serwerem jest realizowane przy użyciu proxy (tcp) i blokować wszystkie z automatu ?
Jeśli nie to jak inaczej może wyglądać zabezpieczenie tej strony ?

Na pewno nie chodzi o cookies, bo to już sprawdzałem a w cURL symulowałem korzystanie z firefoxa.

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
wewior

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Może wytłumacz o jaki klucz Ci chodzi bo skoro stronka się pobiera to raczej bana nie masz.
+Quote Post
kuna11

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jest to sygnatura dołączana do kolejnych linków, które znajdują się na tej stronie.
Czyli tą stronę mogę załadować, ale kolejne linki które z niej wyciągam już nie działają bo sygnatura zabezpieczająca jest zła.
Dobra jest tylko wtedy gdy odpalam skrypt z lokalnego serwera na neostradzie a ja chciałbym łączyć się z zewnętrznego serwera lub za pomocą proxy.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:50