![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Zauważyłem ,że każda porządnie zrobiona strona jest bardzo spójna i stanowi jedną całość. Mam na myśli ,że trzymając ctrl i oddalając kółkiem od myszki, strony równomiernie się zmniejszają, podczas gdy moje strony z każdym zmniejszeniem zaczynają się rozpadać na kawałki. Wklejone obrazy zaczynają zmieniać pozycje, tekst świruje i wszystko szaleje ![]() Dosłownie chaos... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, Zauważyłem ,że każda porządnie zrobiona strona jest bardzo spójna i stanowi jedną całość. Mam na myśli ,że trzymając ctrl i oddalając kółkiem od myszki, strony równomiernie się zmniejszają, podczas gdy moje strony z każdym zmniejszeniem zaczynają się rozpadać na kawałki. Wklejone obrazy zaczynają zmieniać pozycje, tekst świruje i wszystko szaleje ![]() Dosłownie chaos... Czego oczekujesz? Bo nie ma w Twoim poście ani jednego pytania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 31.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ah faktycznie
![]() Zastanawiam się jakie rozwiązania stosujecie. Ja pisałem jakiś czas temu ,że wiele rzeczy divuję i daję position absolute. Ciekaw jestem, jakie rozwiązania stosują użytkownicy, że całość strony jest "całością" ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu chyba chodzi o stosowanie w stylach em zamiast px
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ah faktycznie ![]() Zastanawiam się jakie rozwiązania stosujecie. Ja pisałem jakiś czas temu ,że wiele rzeczy divuję i daję position absolute. Ciekaw jestem, jakie rozwiązania stosują użytkownicy, że całość strony jest "całością" ![]() Zajrzyj w źródło takiej strony |
|
|
![]()
|
|
Ja nie wiem, czy to tak przeglądarka odczytuje kody źródłowe stron, czy może ludzie mają tendencję do nieczytelnego pisania kodu ,żeby inni nie "zgapiali",
ale zazwyczaj jak otwieram jakiś odnośnik do css na stronie, to widze jeden wielki zlepek znaczków i trudno coś w tym wyczytać |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PPM -> Zbadaj źródło strony
I masz wszystko pięknie elegancko przedstawione od kodu HTML, CSS po kod JS. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej wątpliwe żeby to była kwestia ukrycia tajników css. Te nieczytelne css mogą być produktem dodatkowej warstwy kompilacji
![]() Po za tym są też narzędzia do kompresji - css uglify używany w asseticu z symfony -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzyj źródła firebugiem, albo użyj narzędzi typu http://www.codebeautifier.com/ do "odwrócenia" kompresji plików css
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja pierdziele, chłopak ma problemy z podstawami tworzenia stron a wy piszecie o wpływie warstw kompilacji na css
![]() Po pierwsze, aby stosować atrybut "position" trzeba przede wszystkich wiedziec po co on jest i kiedy go stosować. Jeśli rzuczasz dla co drugiego diva pozycje relatywną czy absolutną to nie dziw się, ze Twoja strona wygląda dobrze tylko na Twoim monitorze. ściagnij jakis darmowy szablon i zobacz w jego kodzie ajk tworzona jest strona. Zobaczysz, że do prawidłowy wyglad uzyskujesz głównie poprzez pare atrybutów: width height float margin padding clear jesli chcesz aby Twoja strona dopasowywała sie do rozdzieczlości to najzceśniej dla stałych elementów strony przypinasz width = % a nie px. Do tego media_querys ale to juz temat dalece odległy w procesie zdobywania Twojego dobrego doswiadczenia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:37 |