![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kodzik, jednak nie wiem czemu nie chce zadziałać Ten post edytował Amarant90 21.09.2013, 15:59:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Problem z CSS nie ma zadnego zwiazku.
Na przyszlsoc jak nie dziala to pisz czym sie objawia, co robisz, a co robic sie powinno. To naprawde nie jest trudne by wpasc na to, ze nalezy takie infom nam podac.... Co do problemu: do zmiennych z forma nie odwoluje sie tak: $zmienna tylko tak: $_POST['zmienna'] -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd wyskakuje w linii 2.
co do tagu [CSS] nie użyłam całkowicie bezpodstawnie, ponieważ z tym rodzić się będzie moje kolejne pytanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() Czytaj ze zrozumieniem: jak dostajesz blad, to go podawaj. Wrozek nie ma. A teraz tekst od wrozki: Juz ci napisalem przeciez, cytuje: Cytat o zmiennych z forma nie odwoluje sie tak: $zmienna tylko tak: $_POST['zmienna'] -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kod to zadanie domowe, cóż ja tez nie jestem wróżka, jasnowidzem, a moja znajomość języka PHP jest zerowa.
Pan "profesor" podał ten kod licząc, ze poprawimy i zrozumiemy. Tak jak wspominałam wywala mi błąd w linii drugiej ( Parse error: syntax error, unexpected '.' ) co do zmiennych $_POST tyczy sie to juz operacji po else, czy w samej deklaracji jezeli If? Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Cytat , cóż ja tez nie jestem wróżka, jasnowidzem, a moja znajomość języka PHP jest zerowa. A czy ktos cie ty gani bo nie znasz php?? NIe, zostajesz ganiony bo zamiast jak czlowiek napisac: hej, mam taki a taki blad w takiej a takiej liniito ty walisz: hej, nie dziala mi, zgadnijcie czemu. Widzisz roznice? Naprawde trzeba miec wiedze z php by umiec w tak banalny sposob zadac pytanie? Podales teraz blad i to zupelnie zmienia postac rzeczy. Ja sadzilem ze problem jest gdzie indziej a to zupelnie chodzi o co innego.... Sadzielm ze kod co podales: if (!$T1 && !$T2&&.......) z tymi kropkami to skrot twoj by nie pisac wszystkiego. Ale widze ze to nie jest skrot i ty naprawde tak masz w kodzie :/ Zamiast kropek masz podac pozostale warunki analogicznie jak te pierwsze. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
(Parse error: syntax error, unexpected $end in) linia 67 Podałam warunki, tak jak mówiłeś, więc teraz jest problem ze zmiennymi? czy po prostu czegoś jeszcze może brakować? |
|
|
![]()
|
|
Nie zamknales { dla ELSE
ps: te zajecia to są z polskiego czy z matematyki? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Działa, był jeszcze jeden błąd, który sama wyłapałam.
print 'Średnia wynosi $srednia'; zmieniłam na print 'Średnia wynosi:' .$srednia; Zajęcia ze "Specjalizacji informatycznych" w technikum. Teraz kolejne pytanie. Czy dałoby ten kod php wmontować w ten o to kodzik
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o include
-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po prostu wstaw, sprawdź tylko sciezke i nazwe pliku fROmularz.php
zobacz jeszcze ile masz tam narojone znacznikow <html> niedomkniecia nie po kolei itd -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:49 |