![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taką oto akcję update do bazy danych:
Problem polega na tym jak wykonać update tej funkcji: ? formularz wygląda tak:
a akcja dodawania do bazy tak:
w przypadku dodawania do bazy wszystko działa wystarczy że wrzuciłem tablicę do funckji setFeatures() natomiast jak wykonuję update to ta funkcja nie działa. Jak wykonać update do bazy która ma relację m:n i jednocześnie wykonać upload pliku? pozdrawiam Ten post edytował mattix19 19.09.2013, 21:21:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Założę się, że jeśli przeglądniesz DQLe które wykonywane są w updateAction - znajdziesz tam UPDATE'a Twojej encji Products, ale nie update'a zależniej od niego encji Features.
Pokaż encję Products, oczywiście tylko ogólne elementy i te które zależą od Features. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto encje. Zrobiłem je poprawnie bo gdyby nie upload pliku to działałoby to idealnie. Ja mam bardziej kłopot z tym jak z tego requesta wyciągnąć całą tablicę dla features żeby upload zadziałał. W przypadku dodawania do bazy to działa przy update już nie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2012 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie wiedziałem jak uploadować plik, korzystałem z tego:
http://symfony2.ylly.fr/upload-file-with-d...ny2-jordscream/ sprawdzone, działa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wnikałem w temat zbyt długo ale pewnie chodzi o listener ?
http://symfony.com/doc/current/cookbook/do...ubscribers.html Dodajesz w config coś jak w linku + jeśli chcesz mieć container dajesz arguments: ['@service_container'] żeby go przekazać do konstruktora Kod services: Twoj.listener: class: moja\klasa arguments: ['@service_container'] tags: - { name: doctrine.event_listener, event: preUpdate } - { name: doctrine.event_listener, event: prePersist } i potem np Kod namespace twoje dane; use Doctrine\ORM\Event\LifecycleEventArgs; use Symfony\Component\DependencyInjection\ContainerInterface; class TwojListener { protected $container; public function __construct(ContainerInterface $container) { $this->container = $container; } public function prePersist(LifecycleEventArgs $args) { $entity = $args->getEntity(); } public function preUpdate(LifecycleEventArgs $args) { $entity = $args->getEntity(); } } W ten sposób tworzysz nasłuch na encje a jeśli interesuje Ciebie jakaś konkretna to możesz strzelić np if ($entity instanceof MojaKlasa) { w preUpdate czy persist Ten post edytował punkomuzykant 20.09.2013, 21:28:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:55 |