![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowany Sonata Admin Bundle i Media Bundle. Chciałbym je zintegrować, ale nie dość, że nie wiem jak to jeszcze nie wiem jakiego rodzaju to może być integracja. Dokumentacja tego teoretycznie jest: http://sonata-project.org/bundles/media/ma...ia_context.html ale jest dla mnie niezrozumiała i nie mogę znaleźć nigdzie spójnej informacji:
1. W jaki sposób opisać encję np. Produkt, któremu chciałbym dołączać jedno zdjęcie? 2. W jaki sposób opisać taką encję, gdybym chciał żeby produkt miał wiele zdjęć? 3. A gdyby miał mieć dokładnie 3 zdjęcia? Czy powinienem zrobić pole image i ustawić relację OneToOne lub ManyToOne do obiektu Media? A może do obiektu Gallery? Do czego właściwie służy ta Gallery? Dodam jeszcze, że obecny stan wygląda tak, że dodałem pole $image do obiektu Category:
W Admin/CategoryAdmin.php konfiguruję pole w taki sposób:
I wyświetla mi się formularz poprawnie, z polem typu file dla $image, ale po zapisaniu formularza otrzymuję: Kod The form's view data is expected to be an instance of class Application\Sonata\MediaBundle\Entity\Media, but is a(n) string. You can avoid this error by setting the "data_class" option to null or by adding a view transformer that transforms a(n) string to an instance of Application\Sonata\MediaBundle\Entity\Media.
Ten post edytował Foxx 19.09.2013, 15:46:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chesz mieć 1 obrazek
Dla wielu
W encji mapowanie
Ten post edytował mimol 19.09.2013, 20:45:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki! To mi bardzo pomogło.
Czy relacja OneToOne zarówno do pojedynczego obrazka jak i do galerii jest na pewno właściwa? To sprawia, że nie można przypiąć jednej galerii do kilku newsów. Ustaliłem relacje ManyToOne i wydaje się działać nieźle... Dzięki raz jeszcze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to już zależy od ciebie. Ja rozwiązałem to tak, bo każda moja encja (film) miał jedną osobna galerię z kilkoma zdjęciami
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 21:49 |