![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Zainstalowałem media bundle i wydaje się działać poprawnie.
Mam jednak jeden problem, który chciałbym rozwiązać: gdy zrobię wszystko tak jak w dokumentacji to na koniec w konsoli widzę błąd, który nie pozwala mi przebudować modelu, wyczyścić cache itp: Kod app/console cache:clear [Doctrine\ODM\PHPCR\Mapping\MappingException] Invalid mapping file 'Application.Sonata.MediaBundle.Document.Gallery.phpcr .xml' for class 'Application\Sonata\MediaBundle\Document\Gallery'. [Doctrine\Common\Persistence\Mapping\MappingException] Invalid mapping file 'Application.Sonata.MediaBundle.Document.Gallery.phpcr .xml' for class 'Application\Sonata\MediaBundle\Document\Gallery'. Gdy zmieniam w app/config/config.yml parametr mapping z true na false tutaj: Kod doctrine_phpcr: session: backend: type: jackrabbit url: http://localhost:8080/server/ workspace: default username: admin password: admin odm: auto_mapping: false <=========== TUTAJ mappings: SonataMediaBundle: prefix: Sonata\MediaBundle\PHPCR To zaczyna działać, tzn. błąd znika. Media bundle wydaje się działać poprawnie - tzn media się ładują i są w bazie, w katalogach. O co może tu chodzić? Ten post edytował Foxx 19.09.2013, 13:34:54 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 13:06 |