Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Studia... temat rzeka :D
peter13135

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
a będę mieć mordęgę z java,matlabem,vpython,assembler a i tak ta wiedza z tych języków pójdzie do kosza bo chcę w php/js itp. tylko się babgrać

Umiejętność programowania, to nie znajomość języka, a skoro wiesz lepiej co dla Ciebie lepsze, to po co idziesz na studia ?
Równie dobrze można powiedzieć, że po co uczą mnie na kursie na prawo jazdy jak się jeździ yarisem z manualną skrzynią biegów, skoro ja będę jeździł bentleyem z automatem, oraz po co mi wiedzieć, kto ma pierwszeństwo na rondzie, skoro u mnie na wsi nie ma rond.

Uwierz mi, że java oraz assembler bardziej Cię nauczy programowania niż PHP.
Go to the top of the page
+Quote Post
PrinceOfPersia

-----

Cytat(olszam @ 20.10.2013, 20:28:02 ) *
ja będę mieć mordęgę z java,matlabem,vpython,assembler a i tak ta wiedza z tych języków pójdzie do kosza bo chcę w php/js itp. tylko się babgrać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Mogliby robić ankietę przed rozpoczęciem studiów tak jak w USA że piszesz co się umie, na jakim poziomie, w czym chce się rozwijać a co ma pójść do kosza ;3.

jak już przedmówca wspomniał - "Umiejętność programowania, to nie znajomość języka," - niezależnie od jężyka programowania podstawowe wzorce i założenia są podobne. Znając jeden język programowania, łatwiej nauczysz się drugiego. A PHP bardzo dużo czerpie z Javy (całą składnię obiektówki) znająć Javę będziesz miał ułatwioną naukę obiektówki PHPowej.... nic nie idzie do kosza.

+Quote Post
Dejmien_85

-----

1) Czym więcej języków poznasz, tym lepiej.
2) W pracy najbardziej liczy się doświadczenie - jako dobry programista zawsze znajdziesz dobrą pracę (najlepiej szukać w większych miastach, wtedy wypłata będzie większa).
3) W pewnych firmach (szczególnie w wielkich korporacjach) pracodawcy wymagają konkretnego wykształcenia i tego nie przeskoczysz - jednak i tak najbardziej u nich liczy się doświadczenie (ale aby się tam w ogóle dostać musisz posiadać odpowiednie wykształcenie).

Ten post edytował Dejmien_85 21.10.2013, 20:20:09
+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 31.12.2025 - 06:21