![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam m artykuly podzielone na strony i kazda znich ma tylko numerek a chcialbym aby kaza z czesci miala swoją nazwe zeby zrobic ładny spis tresci artykulu
![]() da sie to zrobic? wiecie jak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka opcji:
1. Nadaj im sam te tytuly 2. możesz wyciągać kilka pierwszych wyrazów 3. Artykuł 1,2,3,4,5.... Nie wiem czy o to ci dokladnie chodzilo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie o to :/
chciaslbym zrobic sobie nawigacje artykulem ... narazie mam podzial na strony i kazda stona ma odpowiednia nazwe 1,2,3,4,5...itd a chcialbym nadac im swoja nazwe np 1 == Wstep 2 == rozwiniecie itp.... tylko oczywiscie w kazdym artykule inne bedą ![]() dla przykladu odsywłam do strony : http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=210 w menu po lewej stronie jest menu recenzji.. i ja chcialbym zrobic cos takiego samego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób coś jakby BBCode - w miejscu tytułu dajesz np. [tytul]Jakis tytul[/tytul], a potem przepuszczasz przez funkcję, która nie raz była podana na forum.
EDIT: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=13425&hl=bbcode -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Tak jak proponuje spen czyli uzyc cos na wzor bbCodu tzn [tytul]Jakis tytul[/tytul] albo {kolejnaStrona="Tutuł"} itp. Nastepnie dzieli na strony przy pomocy wyrazenia regularnego wyciagasz tytul i wysietlasz...
2 metoda to dodac w bazie danych dodatkowe pole w w nim dawac tablice z zapisana tablica gdzie klucze to kolejne liczby(0-x) a wartosci to nazwy tutułów potem bierzesz wstawiasz nr kartki do takiej tablicy i masz nazwe dzialu. |
|
|
![]()
|
|
hmmm, mozna trochre jasniej?
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 05:14 |