![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sytuacja wygląda tak: mam hosting w home.pl i domenę w ovh.pl. Chciałbym utworzyć subdomenę, która przekierowywałaby ruch na inny podkatalog hostingu niż ta główna domena, ale z poziomu managera OVH nie mogę tego zrobić - kontaktowałem się z supportem i dostałem odpowiedź, że taka operacja w ich managerze jest niemożliwa.
Struktura katalogów i planowany przydział na hostingu: Kod Hosting +-domena_glowna (example.com) +-subdomena_example_com (sub.example.com) W samym zarządzaniu domenami doświadczenia nie mam, więc pytam, czy ktoś wie, jak to należy zrobić tak, aby działało? //edit: dodatkowo, od konsultanta dostałem informację, że należy dodać rekordy A lub CNAME, ale co z nimi później zrobić, to raczej średnio wiem ![]() Ten post edytował czychacz 19.09.2013, 10:15:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rekordy A czy CNAME ustawiasz w konfiguracji serwera DNS.
Jak już ustawisz, to subdomenę konfigurujesz dalej w apache (czy nginx). -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to, że A/CNAME mam ustawić w konfiguracji serwera, to już wiem
![]() jeśli subdomenę mam konfigurować w apache, to tu będzie problem. hosting to business starter, a dostępu do konfiguracji apache chyba nie mam. :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jakie są warunki w home przy danych usługach.
Masz możliwość założenia na swoim koncie w home nowej domeny? -------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
założenia, czy podpięcia/przypisania?
założenia - nie - za to się płaci ![]() przypisania - tak wcześniej próbowałem robić coś z przypisaniem. ustawiłem dla domeny rekord A z adresem IP mojego serwera, ale próby przypisania domeny do tego serwera kończyły się komunikatami o tym, że muszę najpierw delegować domenę. :/ w ogóle jeśli chodzi o zarządzanie domenami, to w home, jak widzę, jest to zrobione tak nieintuicyjnie, że gdybym miał wybierać drugi raz, to na pewno nie tam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czychacz, a czy próbowałeś się kontaktować z naszym Biurem Obsługi Klienta? Konsultanci na pewno poradzą co zrobić w tej sytuacji @ www.home.pl/kontakt lub 91 432 55 55. Zapraszam do kontaktu
Ten post edytował home.pl 20.09.2013, 08:35:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:18 |