![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam stronkę utworzoną na joomli 2.5.14, mam także oddzielną stronkę html tak zwaną stronkę wejściową, gdzie jest umieszczona grafika z napisem "zapraszamy" jako linkiem do dalszej części witryny. Po kliknięciu na "zapraszamy" użytkownik z stronki index.html przechodzi do stronki index.php. Mam kilka pozycji menu umieszczonych na tej stronce w tym pozycje menu o statusie Start jako domyślne. Jak zrobić, żeby pokliknięciu na te menu użytkownik nie przechodził do strony http://mojadomena.pl/ gdzie ładuje się strona index.html z napisem "zapraszamy" ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze co przychodzi mi do głowy to pozbycie się strony z 'zapraszamy' to tylko dodatkowy klik dla użytkownika i nie jest 'user friendly'. Poza tym i tak pewnie większość wejść będzie z wyszukiwarki na podstrony serwisu i znakomita większość nie zobaczy tego 'zapraszamy'.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musiałbyś do każdego linku dokleić te nieszczęsne index.php
Sprawdź w widokach szablonu jak to wygląda. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Znalazłem rozwiązanie i chciałbym się nim podzielić ![]() 1. Zalogować się do konta ftp 2. Wyedytować plik /modules/mod_menu/helper.php 3. Znaleźć kod , jest to przedostatni blok if, (u mnie jest to wiersz 115 ![]() 4. Dodać między a
5. Zapisać plik i z powrotem przesłać na konto ftp zatwierdzając jego zmianę U mnie działa ![]() Pozdrawiam Ten post edytował uczeń php 19.09.2013, 11:47:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 17:10 |