![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam skrypt, który wyświetla mi wyniki pobrane z bazy danych w tabelce:
efekt jest następujący: ![]() Do przycisków obok Nazwa i Dodano są przypisane następujące zdarzenia jQuery: Kod $(document).ready(function(){ $('#sortdate').click(function() { $.post( './functions/AJAXsortname.php', { sort:'c_date' }, function(returned_data) { $('#right').html(returned_data); } ); }); }); $(document).ready(function(){ $('#sortname').click(function() { $.post( './functions/AJAXsortname.php', { sort:'c_name' }, function(returned_data) { $('#right').html(returned_data); } ); }); }); a plik AJAXsortname.php wygląda tak:
Problem polega na tym, że przy pierwszym użyciu guzika wyniki w tabeli są sortowane. Natomiast po wyświetleniu posortowanych wyników nie można wykonać żadnego innego zdarzenia poprzez jQuery (ani sortowanie, ani nawet alert). Czy ktoś obeznany w temacie mógłby podpowiedzieć w czym problem? Dzięki z góry za pomoc. Ten post edytował PHP_Addicted 17.09.2013, 11:09:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj np. on() zamiast click()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj np. on() zamiast click() Użyłem on(), ale w bez skutku. W sumie to powywalałem wszelakie zdarzenia ajaxowe, zostawiłem sam alert i wtedy zdarzenia poprawnie się wywołują. Więc wydaje mi się, że problem jest w jakiś sposób powiązany z: Kod $('#right').html(returned_data);
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 8 Dołączył: 12.06.2009 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ten sposób próbowałeś ?
|
|
|
![]()
|
|
w ten sposób próbowałeś ?
Działa, dzięki wielkie ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 16:07 |