![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym wyliczyć średnie punktowe jakie uzyskały osoby umieszczone u mnie w bazie.
TID | TurnID | HID| GID | GP | HP | DN gdzie TID klucz TurnID numer turnieju HIP ID gospodarza meczu GID ID gościa meczu HP punkty zdobyte w meczu przez gospodarza GP punkty zdobyte w meczu przez gością DN ID miejsca gdzie odbył sie mecz Problem polega na tym, że osoba może wystapić raz jako gość i raz jako gospodarz i nie mogę sobie poradzić wtedy z wyliczniem średniej, zapytanie zwraca mi średnie, AHP jest z 10 meczow a AGP jest z 3 i nie wiem jak zliczyc te mecze moje zapytanie:
Jak dodam
to pokazuje mi jakies kosmiczne ilosci meczow... ale srednie sa wyliczane dobrze ti samo jak uzyje SUM to suma jest za duza ale w ogolnym podsumowaniu srednie są OK (chyba zlicza z powtorzeniami) 1) JAK ZLICZYC POPRAWNIE MECZE 2) JAK WYELIMINOWAC POWTORZENIA? Ten post edytował Aztech 24.10.2004, 15:55:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro pokazuje złe wartości, to powinieneś zmienić warunek lub kolumnę, którą zliczasz.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:24 |