Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Synchronizacja google calendar
-karek-
post 16.09.2013, 11:10:37
Post #1

Goście

Hej, mam pytanie odnośnie synchronizacji włąsnego kalendarza na włąsnej stronie z kalendarzem google.
Oczywiscie wiem o api google i tym się zajmę ale nie doczytałem tam, czy jest tam tam stricte synchronizacja, czy muszę całą synchronizacje przeprowadzic sam, czyli:
Pobrac eventy z google i zobaczyc czy sa one u mnie czy nie. Jak nie ma to dodac do mnie. Jak sa ale sie zmienily to zmienic. Jak nie ma w google a u mnie jest z oznaczeniem, ze byl w google to musze u mnie go usunac. Jak nie ma w google, a jest u mnie to musze dodac do google. Jak u mnie usunalem event, ktory byl w google, to musze usunac i w google

Tak, musze tak wlasnie robic wszystko sam recznie czy moze google sam daje jakas taką synchronizacje?
Go to the top of the page
+Quote Post
-karek-
post 17.09.2013, 11:46:06
Post #2

Goście

I jak tam? Wie ktoś coś może na ten temat?
+Quote Post
-karek-
post 18.09.2013, 13:15:54
Post #3

Goście

To moze chociaz ktos pomoze mi w pobraniu listy kalendarzy przy pomocy tego google api?
Robie tak jak napisali w dokumentacji, czyli generuje te oath2, wpisuje clientid, secret key itp i on mnie przenosi na strone logowania google. Sadzilem ze majac to, to nie musze sie juz nigdzie logowac. No jak ja niby mam pobierac kalendarze uzytkownikow w tle na serwerze jak on mnie przenosi na strone logowania do google?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.06.2025 - 19:31