![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
1.więc tak mam sobie plik index.php w nim include=news/news.php zaś w tym pliku news.php jest cos takiego <table> <td background="plik.jpg">tytuł newsa</td> <tr><td>treść newsa</td><table> //to oczywiście tak ogólnie napisałem </table> a więc problewm jest w tym że w tytule newsa nie chce mi tej grafiki jako tła wstawić!!!!!!!!!!!!!!!!! co robie nie tak? ![]() 2. aha jak komuś sie chce, to niech mi jeszcze napisze jak zrobić, żeby przy pomocy formularza, dodawac automatycznie TYTUŁ NEWSA oraz jego treść, z góry dzięki pozdrawiam http://www.bikebmx.friko.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pamietaj, że odnośnik do grafiki musi być podany względem dokumentu w którym jest instrukcja include();, a nie względem pliku includowanego, więc powinieneś napisać
Kod background="news/plik.jpg" a tak wogóle to zainteresuj się bardziej nowczesnymi metodami, bo background jest już chyba od dwóch standartów nieaktualny!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha mówisz że jak mam w indexie include to w news.php mam wpisać oki
a jeżeli background jest stare to co proponujesz?? A co z tym formularzem? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku index.php:/
////////////////////// <tresc /> <?php include(dirname(__FILE__).'/news/naws.php'); ?> <tresc /> ////////////////////// w pliku news.php:/ ////////////////////// <table> <tr> <td background="ścieżka_do_zdjecia/wzgledem_index.php"><?php/*w tym przypadku news/plik.jpg*/ ?> </td> </tr> </table> ////////////////////// to z tymi standartami to tylko taka rada była! a z tym formularzem to najprostszy skrypt do zapisywania do pliku, i wystarczy sie troche pobawić w format, a jak chcesz edytować, to użyj może np. domxml |
|
|
![]()
|
|
oka ale nie mam pojęcia z tym formularzem
chodzi mi o to zeby wiesz wchodze na strone klikam sobie na link dodaj newsa, wyskakuje mi formularz , tam wpisuje nick adres mail i treść, i daj e dodaj, a z kolei to mi wyskakuje w indexie, kilejno tytuł, treść , majl, nick pliz pomocy bede wdzięczny ![]() aha jak mozna na gg kontakt to daj numer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Dysgrafia Cię męczy?
A co do pytania: zapewne nie przeszukałes forum, gdybyś to zrobił, trafiłbys np. tutaj. Jak wyciągać dane z bazy też znajdziesz. Jesli nie masz dostępu do bazy i bawisz się na plikach tekstowych - też znajdziesz wszystko co potrzebujesz.[/url] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:36 |