![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
..taki dynks by mi się przydał (do pkt 5) Wprowadzenie kod realizuje po kolei 1. Logowanie 2. sprawdzenie/utworzenie katalogów uzytkownika, nadanie uprawnień 3. Przesyłam pliki, zapisuję ściezki do nich do bazy, tworzę w osobnym podkatalogu transmisji miniaturki (bez zapisu do bazy o ich lokacji) 4. wyświetlam listę transmisji np: ilość znalezionych pozycji: 5 4 - 20130901 ---- wyświetl 4 - 20130908 ---- wyświetl 4 - 20130909 ---- wyświetl 4 - 20130910 ---- wyświetl 4 - 20130915 ---- wyświetl przez petlę echo '<ul>'; $id_img=0; while($row = mysql_fetch_assoc($zapytanie)) { //ustawiam ścieżkę w pętli $ws2=$user['user'].'/transmisje/'.$row['p_transmisja'].'/miniaturki/'; array_push($stos_sciezka,$ws2); array_push($stos_id,$id_img); i przez galery.php?paczka - przekazuję w linku info jake czytac katalogi echo '<li>'.$row['company_id'].' - '.$row['p_transmisja'].' ---- '.'<a href="galery.php?paczka='.$stos_sciezka[$id_img].'"> wyświetl</a>'.'</li>'; $id_img++; } echo '</ul>'; Jesteśmy w pliku galery.php przez $katalog=($_GET['paczka']); odbieram parametry katalogu, lecę po tym katalogu wyswietlajac wszystkie miniaturki, ciach w div-a, i po kliku wyswietla sie ładnie pełny obraz. 5. "Dynks" chcialbym dodać funkcjonalność pozwalającą na zmianę statusu wyświetlanego pliku i zapis jej w bazie danych.Domyslnie nadaję status W AKCEPTACJI, przy ładowaniu pliku I. porównuję liste plików z lista w bazie, pamiętam aktualne id rekordu jeśli nazwy plików w katalogu i bazie się zgadzają II. chciałbym mieć listę wyboru pod kazdym plikiem graficznym W AKCEPTACJI, PRZETWARZANY, NIEZGODNY, ZAAKCEPTOWANY II. No i zapisać to w bazie. zapisywanie musiałoby być pod kazdym plikiem osobno. Nie chcę zbiorczo aktualizowac wszystkich rekordów jednocześnie. Jakieś pomysły? Porady? Kod? Link do rozwiązań podobnych zagadnień? pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:26 |