czesc, moglby ktos na to rzucic okiem:
<?php
if(($s==\"\") && ($e==\"\")){
$s=\"0\";
//ustawiamy limit na 5 pozycji na stronie
$e=\"5\";
}
$host=localhost;
$user=root;
$password=\"*******\";
$id = $_GET['id'];
$rodzaj = $_GET['rodzaj'];
$marka = $_GET['marka'];
$model = $_GET['model'];
$wojewodztwo = $_GET['wojewodztwo'];
$zapytanie = \"SELECT * FROM \".$rodzaj.\" WHERE model LIKE \"%\".$model.\"%\" AND marka LIKE \"%\".$marka.\"%\" AND wojewodztwo LIKE \"%\".$wojewodztwo.\"%\" ORDER by id DESC LIMIT \".$s.\",\".$e.\" \";
echo(\"Odnalazleziono ogloszenia spelniajace podane kryteria<br><br>\"); echo(\"<table><tr><td><b>Marka</b></td><td><b>Model</b></td><td><b>Rocznik</b></td><td><b>Wojewodztwo</b></td><td><b>Cena</b></td><td><b>Zamieszczono</b></td></tr>\");
print \"<tr bgcolor=grey><td><font color=red><b>></b></font>\".$row['marka'].\"</td><td>\".$row['model'].\"</td><td>\".$row['rocznik'].\"</td><td>\".$row['wojewodztwo'].\"</td><td>\".$row['cena'].\" pln</td><td>\".$row['data'].\"<td><b><a href=pokaz.php?id=\".$rekord['id'].\"&rodzaj=\".$rodzaj.\">Pokaz wiecej</a></b></td></tr>\"; echo(\"<tr bgcolor=white><td><font color=white>===</font></td><td><font color=white>===</font></td></tr>\"); }
echo\"<center>\";
if($ile <= $e){
echo\"<a href=\"javascript:history.back();\">poprzednia strona</a>\";
}
if(($ile <= $e) && ($ile > $e)){
echo\" | \";
}
if($ile > $e){
echo \"<a href=szukaj2.php?s=$e&rodzaj=$rodzaj&model=$model&marka=$marka&wojewodztwo=$wojewodztwo&e=\".$b=$e+$e.\">nastepna strona</a> \"; }
echo\"</center>\";
?>
i kiedy dochodzi do wyswietlenia wynikow to 1 strona idzie ok, a potem gdy klikam "nastepna" to wyswietla mi sie ta sama :?
moze to problem z tym, ze przekazuje te zmienne dalej :
<?php
echo \"<a href=szukaj2.php?s=$e&rodzaj=$rodzaj&model=$model&marka=$marka&wojewodztwo=$wojewodztwo&e=\".$b=$e+$e.\">nastepna strona</a> \"; }
?>
tylko ze jezeli tego nie zrobie to na 2 wyskoczy blad no bo nie bedzie mial czego szukac.... :/
wiec stwierdzilem ze to jest chyba bez sesnu (no bo jak przegladam to jest :?) .....
wiec czy wogole jest przeprowadzenie porcjowania przy takim skrypcie :
<html><body>
<head>
<link rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\" href=\"styl.css\">
<?php
$host=darkstar;
$user=root;
$password=\"********\";
$id = $_GET['id'];
$rodzaj = $_GET['rodzaj'];
$marka = $_GET['marka'];
$model = $_GET['model'];
$wojewodztwo = $_GET['wojewodztwo'];
$zapytanie = \"SELECT * FROM \".$rodzaj.\" WHERE model LIKE \"%\".$model.\"%\" AND marka LIKE \"%\".$marka.\"%\" AND wojewodztwo LIKE \"%\".$wojewodztwo.\"%\" \";
if($znalezione=='0')
{
echo(\"Nie odnalazlem zadnego ogloszenia spelniajacego te kryteria.<br>\"); }
else
{
echo(\"Odnalazleziono ogloszenia spelniajace podane kryteria<br><br>\"); echo(\"<table><tr><td><b>Marka</b></td><td><b>Model</b></td><td><b>Rocznik</b></td><td><b>Wojewodztwo</b></td><td><b>Cena</b></td><td><b>Zamieszczono</b></td></tr>\");
{
print \"<tr bgcolor=grey><td><font color=red><b>></b></font>\".$row['marka'].\"</td><td>\".$row['model'].\"</td><td>\".$row['rocznik'].\"</td><td>\".$row['wojewodztwo'].\"</td><td>\".$row['cena'].\" pln</td><td>\".$row['data'].\"<td><b><a href=pokaz.php?id=\".$row['id'].\"&rodzaj=\".$rodzaj.\">Pokaz wiecej</a></b></td></tr>\"; echo(\"<tr bgcolor=white><td><font color=white>===</font></td><td><font color=white>===</font></td></tr>\");
}
}
?>
</body></html>
wiem ze to duzo ale ja juz nie mam sily do tego... rece mi opadaja. bo ciesze sie ze mi sie udalo a tu jednak nic z tego :/
Ten post edytował venom-ek 24.10.2004, 12:22:13