|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam,
przeszukałem internet i znalazłem wiele wątków dotyczących problemu z błędem składni, #1064. Ten jest jednak inny. Mam zapytanie:
które wykonuję z polecenia:
na ekranie pojawia mi się napis: INSERT INTO `handel_kup` (`id`, `kto`, `co`, `ile`, `cena`, `time`) VALUES (handel_id(1002, 4, 388), 1002, 4, 1, 4, 388), (handel_id(1002, 20, 388), 1002, 20, 1, 5, 388) ON DUPLICATE KEY UPDATE `ile`=`ile`+VALUES(`ile`), `cena`=`cena`+VALUES(`cena`) Error #1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 3 no ok. jest jakiś błąd. Kopiuje polecenie i wklejam do phpmyadmin. Tam, to samo polecenie, działa bez zarzutu. Jak to możliwe? Czemu to samo polecenie działa w phpmyadmin, a nie działa ze stronki? proszę o pomoc używam Apache/2.4.3 (Win32) OpenSSL/1.0.1c PHP/5.4.7 Wersja klienta bazy danych: libmysql - mysqlnd 5.0.10 - 20111026 PS jeżeli obetnę ostatnią linijkę i zostawię
czyli bez
działa... no ale nie o to chodzi. aktualizacja: EUREKA!!!! ZNALAZŁEM BŁĄD!!! otóż tworząc zmienną $polecenie używałem m.in.: nie wiem czemu, ale ten sposób na ucięcie ostatniego elementu stringu gryzie się z poleceniem mysql. Jeżeli zamiast niego użyję wtedy wszystko działa! w phpmyadmin mi polecenie działało, gdyż przekopiowałem tekst i go wklejałem. widocznie skopiowany tekst to coś innego niż string $polecenie z tym samym tekstem, lecz z wartościami z NULL... ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć dlaczego? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdr.! |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 00:45 |