![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej,
Poniewaz ch.o.ry dostawca internetu nie daje stalego IP i po kazdej najdrobniejszej nawet awarii router dostaje nowe IP i za kazdym razem mam problem z dostepem a czasem zapomina mi sie sprawdzic i zapisac ![]() Potrzebuje wiéc cos takiego co pozwoli w chwili zmiany adresu odczytanie nowego i wysanie na maila. Wiem jak sprawdzic lokalny adres IP czy wchodzacy ale ... to za malo ![]() No i nie moge sie z domu dostac ani do www ani do ftpa czy bazy a musze czasem troche po klepac ;(. Czy trzeba moze zrobic to z poziomu systemu ? jaki program pracujacy w tle i reagujacy na ewentualne zmiany IP na serwerze. macie jakies patenty, pomysly albo inne idee co z tym mozna zrobic ? Pozdrawiam phpamator |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DynDNS, no-ip?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nio
Wlasnie wczoraj po pracy znowu mi to zrobili skubancy, zapisalem adres, dotarlem do domu, chce sie zalogowac a tu zonk. Zmienilo sie iP i pozamiatane. Musze cos z tym zrobic a firma nie chce specjalnie dla mnie placic ekstra za stale ip ![]() Najprosciej bedzie zainstalowac Teamviewer albo crossloop'a ale jak to sie zachowa ? czy kazdorazowo bedzie sie zmienial ID ? Musze to sprawdzic. Tak czy siak, jesli znacie jakies inne, pewne sposoby bardzo prosze o podpowiedz. pozdrawiam php ama/n/tor Ten post edytował phpamator 12.09.2013, 17:31:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pofatygowałeś się i zerknąłeś na frazy, które podał Crozin? Jeśli tak, to już wiesz, że to jest rozwiązanie na Twoje bolączki. Pytanie, czy masz dostęp do rutera, który "łączy" serwer ze światem? Jeśli tak to zajrzyj w jego konfigurację, możliwe, że jest tam miejsce na skonfigurowanie którejś z usług wspomnianych przez Crozin'a.
-------------------- Szanuj innych czas! Kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
eeeee jeszcze nie ale zaraz to zrobie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:52 |