![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Tworze formularz, sprawdzam go juz przed wyslaniem formularza, aby dynamicznie pokazywalo co jest zle wpisane.
mam cos takiego: to jest w inpucie:
a funkcja wygląda tak:
no i mi to ladnie dziala.... ale jak juz rozbijam to na mniejsze funkcje to nie dziala to wyglada tak: input zostaje ten sam, a funkcje:
to juz mi nie dziala... co powinienem zrobic aby działało? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 3 Dołączył: 27.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drogi(a) imosek8,
w funkcji checkIsEmpty brakuje nawiasu } kończącego funkcję. Poprawny kod jest następujący: function checkIsEmpty(id){ var x = document.getElementById(id); if(x.value ==''){ x.removeError(); x.createTitleError('To pole musi być wypełnione.'); return false; } } function checking(id,min,max) { var x = document.getElementById(id); var length = parseInt(x.value.length); checkIsEmpty(id); if(length <min) { x.removeError(); x.createTitleError('Minimalna długość pola to '+min+' znaki.'); return false; } if(length >max) { x.removeError(); if(max>=5){ x.createTitleError('Maksymalna długość pola to '+max+' znaków.');} else{ x.createTitleError('Maksymalna długość pola to '+max+' znaki.');} return false; } else{ x.removeError(); return true; } } } Poza tym, w odwołaniu do funkcji checking() w elemencie input liczby 3 i 10 powinny być napisane bez apostrofów: onkeyup="checking('login', 3, 10)" Powinno zadziałać. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 14:58 |