![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Chciałbym stworzyć system zapisów opierający się na interaktywnej mapce. Mapka występowałaby w trzech wariantach: wybór miejsca zapisu wraz z uruchomieniem kreatora wysłania zgłoszenia, akceptacja zgłoszeń poprzez wyszczególnione elementy mapki i mapka poglądowa z zaakceptowanymi zgłoszeniami. Bardzo zależy mi na interaktywności tej mapki (płynne przejścia przy zaznaczaniu, miękkie wyskakiwanie okienek z informacjami o elementach mapki), słyszałem, że AJAX umożliwia wymienione przeze mnie rzeczy, jednak nie jestem w stanie tego ocenić. Mając na uwadze to, że nie jestem zbyt obeznany w tematyce PHP, XHTML itp. (kiedyś eksperymentowałem trochę z zapytaniami do SQL'a) chciałbym prosić o pomoc w naprowadzeniu mnie na właściwą ścieżkę, która poprowadzi mnie do stworzenia takiej mapki. Wiem, że to może nie być proste dla początkującego webmastera i zdaję sobie sprawę, że zanim stworzę to, co opisałem wyżej, będę musiał zrobić wiele innych, mniejszych lub większych projektów, jednak mam na to naprawdę wiele czasu i jestem skłonny przyzwoicie przyłożyć się do tego zadania. Jeszcze raz proszę o pomoc, każda wskazówka, link, poradnik, kurs (również anglojęzyczne) będą przydatne. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź Ten post edytował matthew1 5.09.2013, 18:32:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób tak:
Frontend: Kurs html KLIK Kurs CSS KLIK Kurs JavaScript KLIK Kurs Jquery KLIK Osobiście do map używam najczęściej Google Maps API więc: KLIK Backend Kurs php KLIK Kurs MySql KLIK Do tego oczywiście jeszcze dokumentacja, możesz również skorzystać z jakiegoś frameworka (do js polecam jQuery), ogólnie szukaj szukaj szukaj, czytaj czytaj czytaj, próbuj itd itd. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak przerżniesz od deski do deski:
http://www.w3schools.com/ to juz tylko praktyka http://jsfiddle.net/ -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:04 |