![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam niewielką stronkę sprawdzającą kod w bazie. Jeżeli kod istnieje to wyświetla do jakiej nagrody został przypisany. Wszystko działa, ale chciałabym wyświetlać to bez przeładowania strony, a coś mi nie idzie, więc byłabym wdzięczna za jakieś porady jak zrobić to w ajaxie.
to jest mój formularz: a tu kawałek php odpowiedzialny za sprawdzanie:
Raz udało mi się trochę ajaxa uruchomić, przesyłało kod do skryptu (a przynajmniej powinno, bo alert wyskoczył), ale w logach w bazie danych nie było widać wykonania skryptu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod, gdzie raz Ci się udało AJAXa trochę uruchomić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałam coś takiego
gdzieś na stackoverflow to znalazlam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i pięknie.
Na początku kodu odpowiedzialnego za sprawdzanie:
Jeśli dostaniesz "błąd zapytania", to zastosuj się do: Temat: Jak poprawnie zadac pytanie |
|
|
![]()
|
|
Mój błąd, bo nie dałam całego kodu, ponieważ w pliku znajduje się więcej oprócz sprawdzania. Na początku mam przypisywanie kodu do $code, a mimo tego nie działał mi ajax jak trzeba.
Pełen kod php (działający trzeba dodać rzecz jasna) wygląda tak:
Ok, Działa, ale jeżeli kod jest niezużyty to mi niczego nie wyświetla Ten post edytował Emkacf 5.09.2013, 17:20:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:09 |