![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Posiadam sklep internetowy. Niestety sytuacja mnie zmusiła że musiałem przenieść się na inny serwer. Co za tym idzie niestety zmieniły się także adresy zdjęć. I teraz mam pytanie. Jest możliwość masowej zmiany wpisów w bazie danych MySQL? Ponieważ tak to muszę każdy produkt osobno zmieniać a dzieki bazie danych zrobił bym to automatycznie. Chodzi mi o to że utworzona jest tabela "produkty" W tej tabeli znajdują się wszystkie informacje o danym produkcie takie jak cena, stan magazynowy oraz opis produktu. I chodzi mi o to czy jest możliwość masowej zmiany linków w opisie każdego produktu. Z góry Dziękuję Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
updadate tabela set pole = 'nowawartosc'
ewentualnie musisz uzyc REPLACE by zmienic tylko czesc pola |
|
|
|
|
|
|
|
Jestem początkujący. Załóżmy że stary link to jest "google.pl", nowy to "onet.pl" a tabela to "produkty". Mógł by mi ktos do tego ułożyć zapytanie? bo boje się że sie baza wysypie i wtedy będzie problem
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
To zrób sobie jej kopię (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
mam zrobioną kopie tylko nawet nie jestem za bardzo w stanie sformułować poprawnie tego zapytania co napisał kolega nospor
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/str...unction_replace - najpierw przetestuj to sobie na (dodatkowej) kopii bazy danych, dopiero później odpal na produkcyjnej.
PS. Popraw też kod swojej aplikacji, bo zmiana serwera nie powinna mieć wpływu na takie coś. |
|
|
|
|
|
|
|
przepraszam że to napisze ale nie miem wykoożystać tego zapytania. wyskakuje mi taki błąd:
Kod #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'mysql> SELECT REPLACE('http://www.satik.nazwa.pl/asia/','www.satik.nazwa.pl/asia' at line 1 Mógł by mi ktoś to napisać przjmująć np chce zastapić ling www.google.pl na onet.pl. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Działa dziękuję. A mam jeszcze jedno pytanie. Wie ktoś co jest przyczyną tego błędu?
Kod Forbidden
You don't have permission to access /admin/edit.php on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2010 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (10%)
|
Plik o takiej ścieżce nie istnieje lub twoje uprawnienia nie zezwalają na dostęp do pliku.
Pewnie masz jakiś dziwny serwer że problem pojawił się z plikami + z uprawnieniami. Sprawdź jakie masz ustawione atrybuty (CHMOD) (powinny być na 665) w ekstremalnych przypadkach 777 ale to tylko i wyłącznie dla plików/folderów do których ma mieć dostęp każdy. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 23:37 |