![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2013 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego ...
<h2>Napisz do nas</h2> <form id="form" method="post" > <fieldset> <label><input type="text" value="Name" onBlur="if(this.value=='') this.value='Name'" onFocus="if(this.value =='Name' ) this.value=''"></label> <label><input type="text" value="Email" onBlur="if(this.value=='') this.value='Email'" onFocus="if(this.value =='Email' ) this.value=''"></label> <label><input type="text" value="Phone" onBlur="if(this.value=='') this.value='Phone'" onFocus="if(this.value =='Phone' ) this.value=''"></label> <label><textarea onBlur="if(this.value==''){this.value='Message'}" onFocus="if(this.value=='Message'){this.value=''}">Message</textarea></label> <div class="btns"><a href="#" class="button">Czysc</a><a href="#" class="button" onClick="document.getElementById('form').submit()">Wyslij</a></div> </fieldset> </form> i nie wiem co jak wpisać, by ten formularz sie wysyłał. Na innych stronach przeczytałam, że musi być utworzony plik php, ale po co ? To jest template i zakładam, że musi być gotowym szablonem, bez koniecznosci tworzenia dodatkowych plików.... Dziekuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze jak chcesz wysłać formularz i przemielić jakieś dane to do każdego inputa dodaj name np.
Wtedy będziesz mogła te dane pobrać po przesłaniu w postaci tablicy $_POST. Jeżeli chcesz odbrać dane w innym pliku to musisz podać action przy formularzu np.
Jeżeli zostawisz tak jak teraz dane odbierzesz w tym samym pliku, w którym jest formularz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2013 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:-) na początek to wielkie dziekuję za odpowiedź... bo juz straciłam nadzieje, że ktoś mi pomoże ;-) ......
... nie nie, ja bym sobie życzyła by ktoś wchodząc w kontakt mógł wysłać do nas wiadomość z formularza, a ja grzecznie odebrała tę wiadomość w e-mailu.... Ot takie cus proste niby a ja nie potrafię ![]() na swoje usprawiedliwienie dodam tylko, że pierwszy raz robię sama strone na szablonie, nigdy w życiu sie nie uczyłam takich rzeczy, tylko czytam po cichutku ![]() .... a w ogóle to myślałam, że gdzieś wystarczy tylko wkleić adres e-mail pod który formularz będzie się wysyłał ![]() ![]() więc jakby ugrzęzłam ![]() Ten post edytował madalen76 5.09.2013, 10:44:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:-) na początek to wielkie dziekuję za odpowiedź... bo juz straciłam nadzieje, że ktoś mi pomoże ;-) ...... ... nie nie, ja bym sobie życzyła by ktoś wchodząc w kontakt mógł wysłać do nas wiadomość z formularza, a ja grzecznie odebrała tę wiadomość w e-mailu.... Ot takie cus proste niby a ja nie potrafię ![]() na swoje usprawiedliwienie dodam tylko, że pierwszy raz robię sama strone na szablonie, nigdy w życiu sie nie uczyłam takich rzeczy, tylko czytam po cichutku ![]() .... a w ogóle to myślałam, że gdzieś wystarczy tylko wkleić adres e-mail pod który formularz będzie się wysyłał ![]() ![]() więc jakby ugrzęzłam ![]() Witam, zrób coś takiego
i wtedy poleci na email Odrębną kwestią jest kodowanie znaków w tak przesłanym mailu, ale działać będzie. |
|
|
![]()
|
|
już uzupełniam... zobaczę czy wyjdzie :-)
dzięki :-) :-( no niestety .... nic nie przychodzi na e-mail :-( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
tak, tylko nie wiem w którym miejscu mam ten skrypt wkleić i takie tam ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak już masz input z przesłanym w nim adresem to używasz mail()
A wkleić masz do pliku, który masz wpisany w <form action="TUTAJ"> |
|
|
![]()
|
|
poddaje się. Dziękuję za pomoc mimo wszystko.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:53 |