![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z porównaniem dwóch rekordów. Chodzi mi oto, aby każdy rekord był wyświetlony w pionie koło siebie. Używam <th>,ale nie wiem gdzie tkwi problem. Proszę o pomoc albo o info gdzie mogę np: za pomocą "jquery" Poniżej podaję link, o co dokładnie mi chodziLink ostatnia zakładka Tabelka. Własnie takie cos chciałbym zrobić tzw. "PORÓWNANIE"
-------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 42 Dołączył: 27.07.2010 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki masz wynik tego kodu? i co zawiera $row?
-------------------- GG: 10972302 :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dokładnie mi chodzi o taka formę:
Parametry | Asus | Sony Model | A | B Producent | Asus | Sony Przekątna | 10 cali | 9,6 cali Ram | 1024 | 2048 Cpu | 1 | 2 itd. Szukałem na necie, aby za pomocą Jquery to zrobić. Znalazłem "jquery.tablesorter.js", ale parametry wyświetla mi w poziomie, a chciałbym aby w pionie. Może znacie jakiś plugin Jquery, aby miał taką formę. -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A na grzyba ci tutaj js czy jquery? To jest zwykla banalna tabelka HTML
Zrob sobie najpierw w czystym HTML taka tabelke jak chcesz na przykladowych danych, a potem pozostanie ci tylko to samo zrobic z danych w php. Tu naprawde nie ma zadnej filozofii.... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Próbuje i nic nie wychodzi. To co mam w pętli wywala mi razy dwa.
![]()
-------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez ci powiedzialem wyraznie: najpierw zrob to w czystym HTML na przykladowych danych. Zapomnij o PHP i PETLI w PHP. Czysty HTML. Jak bedziesz wiedzial jak to ma wygladac w czystym HTML to potem to zrobisz w php. Rob malymi kroczkami skoro nie ogarniasz tego - tak sie robi
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Witam
Zrobiłem tak jak pisał NOSPOR. Oto tabela Tylko jest małe, ale. W zapytaniu mysql
Pobiera dwie zmienne $znajdz i $znajdz1. Wyswietla je prawidłowo, ale już $row['gpu'] wskazuje dwie takie same wartości. Wcześniej pisałem, że chciałbym aby wyświetlało dwie różne wartości dla dwóch różnych rekordów. Miałem tabelę w pętli, ale powtarza ją. -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
Super, wkoncu masz poprawna tabele HTML. Czas na wartosci
Twoje zapytanie sql powinno zwrocic dwa rekordy. Pierwszy rekord masz miec w $row1. drugi w $row2. Wowczas do tabeli wstawiasz dane odpowiednio z $row1 lub $row2. Kazde row pobierzesz przez oddzielne mysql_fetch_array, ino ze bez petli WHILE, bo wiesz ze chcesz pobrac tylko dwa rekordy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:44 |