![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym się zapisać na kurs php, ale nie wiem na jaki. Znalazłem dwie oferty, które mnie zainteresowały. Mogblibyście mi pomóc, który wybrac lub inny polecić? Zastanawiam się nad dwoma http://www.alx.pl/pl/kurs-php-sql/ lub http://www.gowork.pl/kursy-i-szkolenia/szk...ogram-kursu-311 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żaden.
Pierwszy, co obejmuje? php, bazy danych i html? Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. "program dostosowany do potrzeb rynku pracy," co to znaczy? Drugi jest przestarzały. Za darmo możesz się nauczyć lepszych rzeczy szukając w internecie, lub daj ogłoszenie o płatne korepetycje przez email/skype ;) Ten post edytował !*! 3.09.2013, 14:21:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowa sprawa to w jakim stopniu umiesz to co jest na tych kursach?
Byłem kiedyś na tym z ALX, ale było to 4 lata temu i program był trochę inny. Jako, że w tedy dopiero zaczynałem dowiedziałem się trochę ciekawych rzeczy. Patrząc z perspektywy czasu większość jest do znalezienia w sieci (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Całe te szkolenia dla początkujących polegają tylko i wyłącznie na zebraniu podstawowej wiedzy, kilku ciekawostek do kupy i zrobieniu z tego prezentacji. Plusem tego jest to, że możesz pogadać z wykładowcą i przedyskutować na bierząco tematy, które Cię interesują lub gdy czegoś nie rozumiesz no i to, że dostajesz gotowy materiał na tacy. Nie musisz szukać i zastanawiać się czego by się tu jeszcze nauczyć itp. Ogólnie rzecz ujmując takie szkolenia są dla osób, które szybko chcą ogarnąć jakieś podstawy z PHP, zamiast szukać w sieci i uczyć się samemu. Pamiętaj, że żadne szkolenie nie zastąpi praktycznych ćwiczeń i rozwijania tego czego się nauczyłeś. Jeśli spoczniesz na laurach to takie szkolenie jest tylko stratą czasu i pieniędzy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Cytat Pierwszy, co obejmuje? php, bazy danych i html? Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. "program dostosowany do potrzeb rynku pracy," co to znaczy? http://www.alx.pl/pdf/kurs-php-sql/ (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 3.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Byłem kiedyś na tym z ALX, ale było to 4 lata temu i program był trochę inny. Jako, że w tedy dopiero zaczynałem dowiedziałem się trochę ciekawych rzeczy. Czyli jednak twoim zdaniem warto uczestniczyć w takim kursie. Obecnie również zaczynam uczyć się tego języka, uczę się z sieci oraz dostępnej literatury. Postanowiłem poszukać kursu, dzięki któremu mógłbym uporząować zdobytą wiedzę, rozwinąć ją i polepszyć. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:17 |