Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Co wybrać
Gasher

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Chciałbym się zapisać na kurs php, ale nie wiem na jaki. Znalazłem dwie oferty, które mnie zainteresowały. Mogblibyście mi pomóc, który wybrac lub inny polecić?

Zastanawiam się nad dwoma http://www.alx.pl/pl/kurs-php-sql/ lub http://www.gowork.pl/kursy-i-szkolenia/szk...ogram-kursu-311
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
!*!

-----

Żaden.
Pierwszy, co obejmuje? php, bazy danych i html? Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. "program dostosowany do potrzeb rynku pracy," co to znaczy?

Drugi jest przestarzały.

Za darmo możesz się nauczyć lepszych rzeczy szukając w internecie, lub daj ogłoszenie o płatne korepetycje przez email/skype ;)

Ten post edytował !*! 3.09.2013, 14:21:52
+Quote Post
freemp3

-----

Podstawowa sprawa to w jakim stopniu umiesz to co jest na tych kursach?
Byłem kiedyś na tym z ALX, ale było to 4 lata temu i program był trochę inny. Jako, że w tedy dopiero zaczynałem dowiedziałem się trochę ciekawych rzeczy. Patrząc z perspektywy czasu większość jest do znalezienia w sieci (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Całe te szkolenia dla początkujących polegają tylko i wyłącznie na zebraniu podstawowej wiedzy, kilku ciekawostek do kupy i zrobieniu z tego prezentacji. Plusem tego jest to, że możesz pogadać z wykładowcą i przedyskutować na bierząco tematy, które Cię interesują lub gdy czegoś nie rozumiesz no i to, że dostajesz gotowy materiał na tacy. Nie musisz szukać i zastanawiać się czego by się tu jeszcze nauczyć itp.
Ogólnie rzecz ujmując takie szkolenia są dla osób, które szybko chcą ogarnąć jakieś podstawy z PHP, zamiast szukać w sieci i uczyć się samemu.
Pamiętaj, że żadne szkolenie nie zastąpi praktycznych ćwiczeń i rozwijania tego czego się nauczyłeś. Jeśli spoczniesz na laurach to takie szkolenie jest tylko stratą czasu i pieniędzy.
+Quote Post
Spawnm

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Pierwszy, co obejmuje? php, bazy danych i html? Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego. "program dostosowany do potrzeb rynku pracy," co to znaczy?

http://www.alx.pl/pdf/kurs-php-sql/ (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
Gasher

-----

Cytat
Byłem kiedyś na tym z ALX, ale było to 4 lata temu i program był trochę inny. Jako, że w tedy dopiero zaczynałem dowiedziałem się trochę ciekawych rzeczy.

Czyli jednak twoim zdaniem warto uczestniczyć w takim kursie. Obecnie również zaczynam uczyć się tego języka, uczę się z sieci oraz dostępnej literatury. Postanowiłem poszukać kursu, dzięki któremu mógłbym uporząować zdobytą wiedzę, rozwinąć ją i polepszyć.

Pozdrawiam
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:17