![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-TomcioZDW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witajcie, od razu mówię, że jestem nowy w PHP. Mam problem z polskimi znakami w mailu, który będzie wysyłany do użytkowników. Mimo zastosowania kodowania, w dalszym ciągu pojawiają się krzaczki. Już próbowałem wielu sposobów, niestety - bezskutecznie. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w edytorze tekstu jest UTF-8 bez BOM?
|
|
|
-TomcioZDW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Korzystam z Notepad++ i sądzę, że wszystko jest zapisywane poprawnie. Mógłbyś wytłumaczyć skrót BOM? Chodzi o zapis pliku, zgadza się?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jak masz menu plik, edycja itd. to wchodzisz w "Format" i zaznaczasz format, który podałem, czyli UTF-8 bez BOM
|
|
|
-TomcioZDW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ta opcja była już zaznaczona. Jakieś pomysły, dlaczego to nie działa? Spotkał się ktoś z takim problemem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Sprawdź to
Wiadomości wieloczęściowe http://pl.wikipedia.org/wiki/Multipurpose_...Mail_Extensions -------------------- |
|
|
-TomcioZDW- |
![]()
|
Goście ![]() |
OK, dzięki za źródło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |